search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:17
MENU CLOSE

Πάτρα: Ανθρωποκτονία «δείχνει» η ιατροδικαστική έκθεση για την Ίριδα- Τι είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του

08.04.2022 21:56
277912666_355347839868212_6932164834655459004_n

Στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας, της μικρότερης κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν ασφυκτικός φαίνεται ότι καταλήγει η ιατροδικαστική έκθεση που αναμένουν οι αρχές και που διενέργησε η Αντιγόνη Μητσέλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Παρόλο που ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε η αγενεσία φλεβόκομβου, στην ιστολογική εξέταση που διηνήργησε η ιατροδικαστής, καταγράφονται ευρήματα παθογνωμονικά της ασφυξίας, όπως η έντονη συμφόρηση σε όλα τα όργανα (ήπαρ, σπλήνα, νεφρούς, επινεφρίδια, κ.α.). Επιπλέον, στους λοβούς των πνευμόνων, εντοπίστηκαν, εκτός από την έντονη συμφόρηση και διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος, και στον εγκέφαλο, ανοξυγοναιμία. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, αποτελούν καθαρά σημάδια θανάτου από ασφυξία.

Μιλώντας στο Mega, ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι το υγρό που βρέθηκε στο πανάκι της προέρχεται από τους πνεύμονες και υποδηλωνει πνευμονικό οίδημα.

«Η διερεύνηση της ανθρωποκτονίας και του τυχαίου γεγονότος σαφώς είναι στο τραπέζι, αλλά έχουμε αρκετά επιμέρους στοιχεία που δεν μπορούν να μας κάνουν να πάψουμε να μιλάμε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται σαφώς για ανθρωποκτονία», δήλωσε ειδικότερα.



Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων, σε νέα ανάρτησή του στο Twitter κάνει αναφορά στις «ασφυκτικές κηλίδες των πνευμόνων».

«Οι ασφυκτικές κηλίδες των πνευμόνων είναι στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος. Διαβάζω στην ιστολογική έκθεση της Ίριδας ”διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος”» γράφει ειδικότερα ο έμπειρος ιατροδικαστής, ενώ το ίδιο υποστήριξε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακριτικές αρχές διερευνούν πλέον εξαρχής τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ως κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στην ανακρίτρια

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση , με την κατάθεσή να έρχεται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Star, ο Μάνος Δασκαλάκης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί απιστίας της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Έφυγα από το σπίτι γιατί έμαθα ότι η σύζυγός μου είχε βρει έναν άλλον άντρα, πράγμα που μου επιβεβαίωσε και η ίδια» φέρεται να είπε.

Παράλληλα, σε ερώτηση αν ζήτησε διαζύγιο είπε «όχι απλώς έφυγα από το σπίτι χωρίς να ανακοινώσω κάτι. Τέτοιου είδους ανακοίνωση έκανα αφού επήλθε ο θάνατος της Ίριδας».

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στην ημέρα που πέθανε η 6 μηνών Ίριδα .

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «μόλις έφτασα αντίκρισα τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί μας και την Τζωρτζίνα να φωνάζει ‘μην μου πάρεις την αδελφούλα μου» και τη Ρούλα να φωνάζει ‘δεν θα σε αφήσω κι εσένα να μου φύγεις’. Καθώς έσπευσα να βοηθήσω την Ρούλα έπιασα το ποδαράκι της Ίριδας και ήταν παγωμένο και τότε ήρθε και το ασθενοφόρο. Πήρε το ασθενοφόρο το παιδί μας, συνέχισαν μέσα στο ασθενοφόρο να προσπαθούν να επαναφέρουν το μωρό και μετά από 2 με 3 λεπτά ξεκινήσαμε για το ‘Καραμανδάνειο’ νοσοκομείο. Φτάνοντας εκεί ανέλαβαν οι γιατροί το καθήκον τους αλλά απ’ όσο μας ενημέρωσαν ήταν ήδη αργά. Εκείνη την ώρα εγώ κατέρρευσα, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει και η Ρούλα ήταν σε κατάσταση σοκ και έκλαιγε συνέχεια».

Αναφορικά με το πρώτο μεγάλο επεισόδιο της Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε πως έφτασε στο νοσοκομείο «κι εκεί βλέπω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί μου και τελικά το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά. Το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο με εντατικολόγο τον κ. Ηλιάδη. Αφού το παιδί επανήλθε και μπόρεσαν οι γιατροί να διαγνώσουν την κατάστασή του, το επόμενο βήμα του κ. Ηλιάδη ήταν να έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Παπαγιάννη του Ωνασείου ώστε να τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα απινιδωτής».

Την ίδια ώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου  παραμένει προφυλακισμένη σε ειδικό κελί των φυλακών Κορυδαλλού και μάλιστα δέχθηκε και το πρώτο επισκεπτήριο από την μητέρα και την αδελφή της παρουσία και του δικηγόρου της .

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος δήλωσε έξω από το σοφρωνιστικό κατάστημα:

«Έχει απώλεια βάρους και δεν προαυλίζεται. Από σήμερα έχει τηλεόραση στο κελί της γιατί το ζητούσε συνεχώς για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της υπόθεσης. Πιστεύω ότι αυτό θα της κάνει κακό και θα είναι επιβαρυντικό για τη ψυχολογία της».

Για την εκταφή της Τζωρτζίνας και τα λεγόμενα του Μάνου Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως η κατηγορούμενη «έχει ενημερωθεί για όσα έχει πει ο πρώην σύζυγός της εις βάρος της και από τους συγγενείς της που την επισκέφτηκαν νωρίτερα και δεν ασχολείται πλέον.

Ενημερώθηκε και για την εκταφή της Τζωρτζίνας και θεωρεί ότι γίνεται άδικα η εκταφή της Τζωρτζίνας κι ότι δεν θα βρεθούν στοιχεία εις βάρος της».

Πάντως, ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, ο άλλος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου δήλωσε στον Αντ1 ότι η εντολέας του δεν αρνείται την σίτιση , απλώς εχει χάσει καποια κιλά.

Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη και που εμφανίζεται ιδιαίτερα οργισμένος με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πρόσωπο «κλειδί» από το στενό περιβάλλον της ερευνάται για την κεταμίνη

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες προϊόντων Kinder στην Ελλάδα λόγω σαλμονέλας

Πρώην ντράμερ Πυξ Λαξ: Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από την ανήλικη που τον κατηγορεί για κακοποίηση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:12