search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:59
MENU CLOSE

Τι γυρεύει το ΔΝΤ στο παζάρι;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2224
07/04/2022
09.04.2022 07:00
DNT_new

Πέρασε μάλλον στα «ψιλά», αλλά στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, το ΔΝΤ εξέφρασε αντιρρήσεις για συγκεκριμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της μείωσης των φορολογικών βαρών προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα το Ταμείο εμφανίζεται να διαφωνεί με την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους, αλλά και με τη μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, λέγοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο ίσως χρειαστεί και αντίστοιχη μείωση των παροχών.

Το «Π», που τα προσέχει αυτά, ρώτησε αρμοδίως κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι, ωστόσο, απάντησαν κατηγορηματικά αρνητικά υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. για τις φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Άλλωστε, πλέον, το ΔΝΤ δεν έχει λόγο σχετικά με τα της Ελλάδας, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που έχει εξοφληθεί πλήρως και οι Ευρωπαίοι έως τώρα δεν έχουν εκφράσει κάποια αρνητική άποψη για τα συγκεκριμένα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Η αραβική παροιμία του Γιώργου Κατρούγκαλου

Ο Σχοινάς, ο Bono και η Ευρώπη (Photo)

Μπλερ προς πολιτικούς: Μη διαβάζετε τα social media

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:59