search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:21
MENU CLOSE

Ανταποκρίτρια της Die Welt η Ρωσίδα δημοσιογράφος που τα… έβαλε με τον Πούτιν

11.04.2022 15:46
ovsyannikova_new
credit Marina Ovsyannikova/Facebook

Ανταποκρίτρια στην Ουκρανία και τη Ρωσία για τη γερμανική εφημερίδα Die Welt γίνεται η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία στα μέσα Μαρτίου είχε εισβάλει στο πλατό της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης κρατώντας ένα πλακάτ με αντιπολεμικά συνθήματα για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα είχε το θάρρος, σε μια αποφασιστική στιγμή, να φέρει αντιμέτωπους τους τηλεθεατές στη Ρωσία με μια μη εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας», εξήγησε ο διευθυντής του ομίλου Welt, Ουλφ Πόσαρτ, σε ανακοίνωση.

«Υπερασπίστηκε έτσι τις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές αρετές και το έκανε παρά την απειλή μιας κρατικής καταστολής», προσθέτει ο επικεφαλής της εφημερίδας.

Από την πλευρά της, η 43χρονη δημοσιογράφος τόνισε πως «η Welt αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς που υπερασπίζονται με τόση ορμή στην Ουκρανία οι θαρραλέοι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί: την ελευθερία. Ως δημοσιογράφος, θεωρώ πως είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ αυτή την ελευθερία».

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε από την τηλεόραση η Ρωσίδα δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε για την εισβολή στην Ουκρανία

Έκκληση για περισσότερη βοήθεια από τον Ζελένσκι: «Δεκάδες χιλιάδες νεκροί στη Μαριούπολη»

Κορωνοϊός – Σαγκάη: Oι συγκλονιστικές φωνές απόγνωσης των κατοίκων λόγω του σκληρού lockdown (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42