search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:43
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Σαγκάη: Oι συγκλονιστικές φωνές απόγνωσης των κατοίκων λόγω του σκληρού lockdown (Video)

11.04.2022 12:29
shanghai_new

Πολύ δύσκολες είναι οι συνθήκες που βιώνουν εδώ και τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι της Σαγκάης, μετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι κάτοικοι της Σαγκάης, μιας πόλης 26 εκατομμυρίων κατοίκων στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, δυσκολεύονται να προμηθευτούν κρέας, ρύζι και άλλα τρόφιμα εξαιτίας του lockdown.

Δείτε το βίντεο στο twitter:

Τα μέτρα καραντίνας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τηλεργασία καθώς και αναστολή των δημόσιων συγκοινωνιών.

Η επέκταση του lockdown έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις υπηρεσίες παράδοσης, στους ιστότοπους παντοπωλείων ακόμα και στο κρατικό δίκτυο διανομής προμηθειών.

Το κλίμα απόγνωσης έχει γενικευτεί και η οργή έχει κυριεύσει τους κατοίκους που λεηλατούν καταστήματα τροφίμων.

Η Κίνα ακολουθεί μια αυστηρή στρατηγική μηδενικής Covid και επιβάλει δραστικά μέτρα.

Η Σαγκάη και η βορειοανατολική κινεζική επαρχία Ζιλίν είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην Κίνα. Στην Κίνα, όποιος βρεθεί θετικός, ακόμη και ασυμπτωματικός, απομονώνεται από μη μολυσμένα άτομα.

Οι αρχές της Σαγκάης επιβεβαίωσαν την περασμένη Δευτέρα ότι αυτό το μέτρο ισχύει και για παιδιά. 

«Εάν ένας από τους γονείς έχει επίσης μολυνθεί, μπορεί να συνοδεύσει το παιδί και να το φροντίσει σε ειδικό χώρο όπου θα νοσηλεύονται», δήλωσε τη Δευτέρα ο Wu Qianyu, αξιωματούχος των δημοτικών υπηρεσιών υγείας.

Αλλά «αν τα μέλη της οικογένειας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στήριξης, δηλαδή δεν μολυνθούν τα ίδια, τα παιδιά θα χωριστούν από τους γονείς τους», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου.

Όσοι είναι άνω των 7 ετών θα φιλοξενούνται σε κέντρα καραντίνας και οι κάτω των 7 ετών, εάν είναι μόνοι, θα φροντίζονται από δημόσια κέντρα υγείας.

Διπλωμάτες από σχεδόν 30 χώρες της Δύσης έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στα σκληρά μέτρα, ενώ έχουν αποστείλει και επιστολές στο αρμόδιο Υπουργείο εκφράζοντας τις ανησυχίες και την αντίθεσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ποιος είναι ο στρατηγός που αναλαμβάνει τα ηνία στα μέτωπα της Ουκρανίας (Photos/Video)

Times: Στο ΝΑΤΟ μπαίνουν το καλοκαίρι Φινλανδία και Σουηδία

Ζελένσκι: «Θα λογοδοτήσει κάθε μπάσταρδος που ήρθε στη χώρα μας κάτω από τη ρωσική σημαία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 09:40