search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:28
MENU CLOSE

UFO στην Αλάσκα; Τα παράξενα σύννεφα και οι θεωρίες συνωμοσίας (photos)

11.04.2022 16:22
ufo_alaska_new
credit Elisabeth Griesmer Ahlv/Facebook

Παράξενοι σχηματισμοί νεφών στον ουρανό της Αλάσκας έδωσαν τροφή για διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, πυροδότησαν φήμες για την εμφάνιση UFO και μάλιστα έθεσαν σε κινητοποίηση τις πολιτειακές ένοπλες δυνάμεις στην πολιτεία.

Οι φωτογραφίες από τις πραγματικά πολύ παράξενες νεφώσεις έγιναν πολύ γρήγορα viral στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μαζί αναπαράχθηκαν και οι διάφορες θεωρίες.

Επρόκειτο για ένα νέφος μυστηρίου, το οποίο έδωσε τροφή σε ευφάνταστους χρήστες των social media. Τί ήταν αυτό που φωτογράφησαν πάνω από τα όρη Λέιζι στην Αλάσκα; Μετεωρίτης, ρωσικός πύραυλος, ένα αεροσκάφος που φλέγεται λίγο πριν συντριβεί στο έδαφος, ή άλλο ένα UFO, από κάποιον μακρινό πλανήτη;

credit Elisabeth Griesmer Ahlv/Facebook

Οι φήμες κυκλοφόρησαν πολύ γρήγορα υποχρεώνοντας τις αρχές να στείλουν ομάδα διασωστών στα όρη Λέιζι μήπως εντοπίσουν συντρίμμια κάποιου αεροσκάφους ή πυραύλου, ή οτιδήποτε ύποπτο.

Η άποψη που κυριάρχησε καθώς περνούσε ο χρόνος ήταν πως επρόκειτο για εμφάνιση Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενου Αντικειμένου, ένδειξη ύπαρξης ζωής μακριά από τον πλανήτη μας.

Οι άνδρες των πολιτειακών ενόπλων δυνάμεων που έσπευσαν στα όρη Λέιζι δεν εντόπισαν συντρίμμια, άρα αποκλείστηκε το ενδεχόμενο συντριβής αεροσκάφους, ή πυραύλου.

credit Elisabeth Griesmer Ahlv/Facebook

Τι ήταν όμως αυτά τα παράξενα σύννεφα;

Η εξήγηση που έδωσε η πολιτειακή εθνοφρουρά ήταν πεζή και σίγουρα δεν ικανοποίησε τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας: Το σύννεφο αυτό ήταν αποτέλεσμα των αερίων ενός αεροσκάφους που κατευθυνόταν για προσγείωση στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, σε συνδυασμό με την ακτινοβολία του ήλιου που εκείνη την ώρα ανέτειλε.

Οι αρχές της Αλάσκας παραδέχτηκαν πως επρόκειτο για ένα «μοναδικό ατμοσφαιρικό φαινόμενο», αλλά δεν είχε σχέση με κανένα μυστήριο. «Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο εμπορικό αεροσκάφος πετούσε στην περιοχή την ώρα που έγινε η λήψη αυτών των φωτογραφιών. Το αεροσκάφος έκανε μία πτήση ρουτίνας κατευθυνόμενο προς το αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη», έγραψαν στην σελίδα τους στο Facebook οι άνδρες της πολιτειακής φρουράς στην Αλάσκα, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο δείχνουν τα αέρια που αφήνει ένα εμπορικό τζετ και σε συνδυασμό με τον ήλιο που ανατέλλει προκάλεσαν ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό φαινόμενο».

«Δεν ξέρω τι ήταν, αλλά ήταν πολύ ωραίο», έγραψε η Χίδερ Άιζακσον μία κάτοικος της Αλάσκας, σχολιάζοντας στον λογαριασμό της στο Facebook, το μυστηριώδες φαινόμενο.

credit Elisabeth Griesmer Ahlv/Facebook

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη – Αιχμές του στρατού και κατά του Ζελένσκι

Ανταποκρίτρια της Die Welt η Ρωσίδα δημοσιογράφος που τα… έβαλε με τον Πούτιν

Κορωνοϊός: Xαλαρώνει το αυταρχικό lockdown στη Σαγκάη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:23