search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:31
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φόβοι για χρήση χημικών όπλων στη Μαριούπολη – Επίθεση στα ανατολικά ετοιμάζει η Ρωσία

12.04.2022 15:57
marioupoli09-new

Φόβοι για χρήση χημικών όπλων εκφράζονται στη Μαριούπολη, την ώρα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μάχες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών στρατευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη αναφορά έγινε από τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (11/4) σε τηλεοπτική ομιλία του ότι η Ρωσία μπορεί να καταφύγει σε χρήση χημικών όπλων, καθώς έχει συγκεντρώσει στρατεύματα στην ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς για μια νέα επίθεση εναντίον της Μαριούπολης, όπου χιλιάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την πολιορκία της πόλης αυτής που πλησιάζει τις επτά εβδομάδες.

«Όσον αφορά τα απαραίτητα όπλα, εξακολουθούμε να εξαρτώμαστε από τις προμήθειες, από τους εταίρους μας. Δυστυχώς δεν λαμβάνουμε όσα χρειαζόμαστε για να τελειώσουμε γρηγορότερα αυτό τον πόλεμο … Ιδιαίτερα για να άρουμε την πολιορκία της Μαριούπολης», δήλωσε.

Η δεύτερη αναφορά για τα χημικά όπλα ήρθε από το Τάγμα Αζόφ, το οποίο ανέφερε πως ένα drone έριξε άγνωστη ουσία στην πόλη στη Μαριούπολη.

Βέβαια να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από την ουκρανική κυβέρνηση, αλλά και ούτε από τις ΗΠΑ.

Μεγάλη επίθεση της Ρωσίας στα ανατολικά

Κατά την τακτική πρωινή ενημέρωση για τη ζώνη των συγκρούσεων, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως, εκτός από την προσπάθειά τους να ελέγξουν τη Μαριούπολη, οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν επίσης να καταλάβουν την Ποπάσνα.

Μια πόλη σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο ωρών με το αυτοκίνητο από το Λουχάνσκ και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση προς την κατεύθυνση του Κουράκοβο, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως τα στρατεύματά τους απώθησαν επιθέσεις στις περιφέρειες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, καταστρέφοντας τέσσερα άρματα μάχης, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα, δύο ελικόπτερα και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το Ρόιτερς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τους αριθμούς αυτούς από ανεξάρτητες πηγές.

Διαβάστε επίσης

Φυσικό αέριο: Αυτές είναι οι 6 περιοχές που θα γίνουν έρευνες

Κορωνοϊός – Τέταρτη δόση: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 70-79 ετών

Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Καταπέλτης» η ιατροδικαστής – «Δεν προηγήθηκε πάλη – Η Καρολάιν και το σκυλί βασανίστηκαν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:28