search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:32
MENU CLOSE

Αμπράμοβιτς: «Παγώνουν» περιουσιακά στοιχεία, αξίας 7 δισ. ευρώ στο πλαίσιο των κυρώσεων

13.04.2022 18:33
Abramovits98-new

Συνεχίζονται τα ευρωπαϊκά «χτυπήματα» στους Ρώσους ολιγάρχες σε μία προσπάθεια των αρχών να δείξουν ότι δεν «αστειεύονται» σε ότι αφορά τις κυρώσεις προς τη Ρωσία

Θύμα για άλλη μια φορά ένας από τους πλέον εμβληματικούς συνεργάτες του Πούτιν ο «πολύς» Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ένα νέο πλήγμα στον μέχρι πρότινος στον κραταιό Ρώσο μεγιστάνα επέφεραν οι Αρχές στον φορολογικό παράδεισο της Μάγχης του Τζέρσεϊ, καθώς «πάγωσαν» πάνω από επτά δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων που του ανήκαν.

Το Βασιλικό Δικαστήριο του Τζέρσεϊ εξέδωσε διάταγμα δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε η τοπική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, η αστυνομία εκτέλεσε ένταλμα έρευνας σε χώρους «ύποπτους ότι συνδέονται» με τον Ρώσο επιχειρηματία.

Στον Αμπράμοβιτς επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα ως μέρος των σαρωτικών κυρώσεων κατά ολιγαρχών που πιστεύεται ότι ήταν κοντά στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Τα μέτρα της Δύσης κατά του Αμπράμοβιτς έχουν αφήσει τα περιουσιακά του στοιχεία «παγωμένα» και το μέλλον της Τσέλσι «στον αέρα».

abramovis1

Ως μέρος των Νήσων της Μάγχης, το Τζέρσεϊ είναι μια αυτοδιοικούμενη εξάρτηση από το βρετανικό στέμμα, 14 μίλια μακριά από τη Γαλλία, που βασίζεται στη Βρετανία για την άμυνά της. Πέρα από τις εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τους τουρίστες, το νησί ήταν από καιρό… πόλος έλξης για τους πλουσίους.

Δέσμευση βίλας στη Ριβιέρα

Επίσης νωρίτερα, στη δέσμευση ιστορικής βίλας που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη, Ρομάν Αμπράμοβιτς, προχώρησαν σήμερα οι γαλλικές αρχές, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε άτομα του περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρο , Βλαντιμίρ Πούτιν, για την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», η βίλα Château de la Croë βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα και κάποτε ανήκε στον Δούκα και στη Δούκισσα του Γουίνδσορ της Βρετανίας.

Κατασκευάστηκε το 1926, σε μία έκταση 12 στρεμμάτων, σε ένα δάσος πολύ κοντά στις ακτές της Μεσογείου. Το κόστος της ιστορικής βίλας ανέρχεται σε 108 εκατομμύρια ευρώ, όπως γράφει το δημοσίευμα.

Ο Αμπράμοβιτς απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας το 2001 κι έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη για την ανακαίνισή της.

Για να κάνει «λίφτινγκ» στη βίλα, δαπάνησε πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ φτιάχνοντας μεταξύ άλλων, πισίνα στην οροφή της 15 μέτρων, γυμναστήριο και σινεμά.

Προτού την αγοράσει ο Ρώσος μεγιστάνας, η βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα χρησίμευε για τις διακοπές του Βασιλιά Εδουάρδου του 8ου, καθώς και του ζεύγους Γουίνδσορ από το 1938 και μετά.

Στην ίδια βίλα, το 1948, γιόρτασε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Γουίνστον Τσώρτσιλ την 40η επέτειο του γάμου του, δύο χρόνια πριν πωληθεί σε ιδιώτη.

Διαβάστε επίσης:

«Νόμιμοι στόχοι» της Μόσχας οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία

Γαλλία: Αντιγερμανικό και αντι-νατοϊκό κρεσέντο από την Μαρίν Λεπέν – Τι είπε για ΕΕ και τη διπλωματία του Μακρόν

Μάικλ Ντάγκλας: Πώς έκανε τα πρώτα βήματα στο θέατρο και τι κάνει τώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06