search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:46
MENU CLOSE

Μάικλ Ντάγκλας: Πώς έκανε τα πρώτα βήματα στο θέατρο και τι κάνει τώρα

13.04.2022 16:56
douglas_new

Ήταν κάπου γύρω στο 1968, ο Μάικλ 24 χρόνων, είχε κάτι γοητευτικό πάνω του από τότε. Καλοκαίρι και το… χόμπι του ήταν να καβαλάει την μηχανή του και να… κυνηγάει κορίτσια.

Αλλά έψαχνε και μια δουλειά για να βγάζει το χαρτζιλίκι. «Έψαχνα μια δουλειά για το καλοκαίρι και πήγα στον αγαπημένο πατριό μου, τον Ουίλιαμ Ντάρεντ, που τότε συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου O’Neill, και ο οποίος που είπε γι’ αυτόν τον τύπο, τον Τζορτζ Γουάιτ», θυμάται ο Μάικλ Ντάγκλας.

Ο πατριός του Μάικλ Ντάγκλας, τηλεφώνησε στον Τζορτζ Γουάιτ, ο οποίος με την σειρά του προσθέτει την επόμενη εικόνα σε αυτή την ιστορία: «Ο Μπιλ μου είπε “θα μπορούσες σε παρακαλώ, αν δεν σε πειράζει -έχεις τόσα στο κεφάλι σου- να δεις ένα θέμα; Έχω έναν θετό γιο, που ζει στην Σάντα Μπάρμπαρα και αυτό το καλοκαίρι δεν θέλω να τριγυρνά με την μηχανή κυνηγώντας κορίτσια”».

Ο Μάικλ Ντάγκλας συνάντησε τον Τζορτζ Γουάιτ και εκείνος του άνοιξε την πόρτα του Eugene O’Neill Theater Center. Ήταν το πρώτο βήμα για να κατακτήσει τον χώρο του  θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ο Μάικλ Ντάγκλας δεν το ξέχασε ποτέ και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης αποφάσισε να κάνει μία γενναία δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο κέντρο που υποστηρίζει νέα ταλέντα και θεατρικές παραγωγές.

Ο Μάικλ Ντάγκλας που σήμερα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, μαζί με τη Μέριλ Στριπ, δούλεψε τρία καλοκαίρια εκεί «βοηθώντας στην κατασκευή του αμφιθεάτρου και σε όποια άλλη δουλειά υπήρχε ανάγκη».

Ο Μάικλ Ντάγκλας θεωρεί τον Τζορτζ Γουάιτ μέντορά του. Εκεί -όπως λέει- «άρχισα να καταλαβαίνω τα θεατρικά έργα, τη διαδικασία, την συνεργατική προσπάθεια που πρέπει να γίνεται στον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Αυτά είναι πράγματα που τα κουβαλώ μαζί μου σε όλη την καριέρα μου».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη (videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ενεργειακό χαρτί παίζει ο Πούτιν – «Μπούμερανγκ» οι κυρώσεις, «χτυπούν» ΗΠΑ-Ευρώπη

Κορωνοϊός: Καμία χαλάρωση των μέτρων για την Κίνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 16:45