search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Ρωσία: Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη (videos)

13.04.2022 16:22
ukraine_mariupol_new

Περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες της 36ης Ταξιαρχίας Πολεμικού Ναυτικού παραδόθηκαν στην πόλη της Μαριούπολης, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με μια ρωσική στρατιωτική έκθεση, τα ουκρανικά στρατεύματα κατέθεσαν τα όπλα τους στο εργοστάσιο της «Illich Steel and Iron Works», που χρησιμοποιούσαν ως προπύργιο κατά των δυνάμεων της Μόσχας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, συνολικά 1.026 μέλη του στρατού, συμπεριλαμβανομένων 162 αξιωματικών, παραδόθηκαν. Συμπλήρωσε πως 47 από τους στρατιώτες ήταν γυναίκες.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκθεση αμφισβητήθηκε από Ουκρανούς αξιωματούχους. Ο προεδρικός σύμβουλος, Αλεξέι Αρέστοβιτς, ισχυρίστηκε στα social media ότι η μονάδα είχε πραγματοποιήσει έναν «δύσκολο και πολύ επικίνδυνο ελιγμό» και ένωσε τις δυνάμεις της με το τάγμα Αζόφ, που κατείχε θέση σε διαφορετική τοποθεσία στη Μαριούπολη. «Αυτό έδωσε στην 36η μια δεύτερη ευκαιρία και ενίσχυσε σημαντικά τις αμυντικές δυνατότητες των δυνάμεων του Κιέβου στην πόλη», είπε.

Σύμφωνα με τους ρωσικούς ισχυρισμούς, περίπου το μισό από το εμπλεκόμενο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό σκοτώθηκε όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε επίθεση από πυροβολικό και πολεμικά αεροσκάφη, ενώ οι υπόλοιποι αιχμαλωτίστηκαν. Ουκρανικές πηγές ανέφεραν στα MME την Τρίτη 12/4 ότι η απόδραση από το εργοστάσιο στέφθηκε με επιτυχία και είχε ως αποτέλεσμα τα στρατεύματα να φτάσουν στις θέσεις του Αζόφ.

«Χωρίς πυρομαχικά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό»

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 11/4 ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται για «μια ύστατη μάχη» στη Μαριούπολη.

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (…) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Αργοπεθαίνουμε», είχαν τονίσει στην ανακοίνωση.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα», είχε ζήτησε η ταξιαρχία «από τους Ουκρανούς».

«Για περισσότερο από ένα μήνα, πολεμήσαμε χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό», κάνοντας «τα αδύνατα δυνατά», ανέφερε η μονάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Καμία χαλάρωση των μέτρων για την Κίνα

Amazon: Τα μισά εργατικά ατυχήματα σε αποθήκες το 2021 ήταν σε δικά της κέντρα διαλογής

Κιμ Καρντάσιαν: Οι συμβουλές σε όποιον θέλει να κάνει καριέρα – Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50