search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:53
MENU CLOSE

Πολάκης στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεν χρειαζόταν να αφήσουμε 37 δισ. ευρώ, έφταναν και τα 30

15.04.2022 20:06
polakis_new

Κριτική για τα «γεμάτα ταμεία» άσκησε ο Παύλος Πολάκης για την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την αντιπολιτευτική τακτική στην πανδημία, μιλώντας στο βήμα της Ολομέλειας του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ.

Στην εισαγωγή της ομιλίας του προέβλεψε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις εκλογές, πάντως διότι όπως είπε το επιτελικό κράτος των «αχρηστοάχρηστων» έδειξε την ανεπάρκειά του σε όλα τα μέτωπα.

Πιο αναλυτικά απόσπασμα από την εισαγωγή της ομιλίας του:

«Μετά τη μαζική χειροτέρευση ιδιαίτερα του τελευταίου 6μήνου των υλικών όρων ύπαρξης της εργαζόμενης και ευρύτερα της κοινωνικής πλειοψηφίας της χώρας, έρχεται πλησιάζει ο καιρός που ο ελληνικός λαός θα ξαναεμπιστευτεί τις τύχες του και την ελπίδα του σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωθυπουργό τον Αλέξη. Αυτό είναι καθ’ οδόν.

Διότι το επιτελικό κράτος των αριστοάχρηστων έδειξε την ανεπάρκειά του σε όλα τα μέτωπα: αντιμετώπιση θεομηνιών, οικονομική πολιτική, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, της ΔΕΗ».

Τώρα που έγινε αυτή η έκρηξη, είπε, το επιτελικό κράτος «έδειξε την ανεπάρκειά του με το απλά να τρώει τα λεφτά που δυστυχώς αφήσαμε τόσα πολλά δε χρειαζόταν να αφήσουμε τόσα πολλά 37 – 38, φτάναν και τα 30».

Έδειξε την ανεπάρκειά του «με τις απευθείας αναθέσεις των 7,5 δις που κατευθυνθήκαν σε έναν εσμό 10 χιλιάδων κολλητών. Υπερτιμολογημένων και με παράπλευρε μίζες, αναθέσεων».

Έδειξε την ανεπάρκειά του, «στην πανδημία που φτάσαμε με βάση το αφήγημα του μοναδικού όπλου του εμβολίου να είμαστε η χώρα του αναπτυγμένου δυτικού κόσμου με το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά εκ. πληθυσμού, έχουμε 28.500 νεκρούς έχουν κηρύξει τρεις φορές το τέλος της πανδημίας, από τον Μητσοτάκη μέχρι τον υπουργό νανογιλέκων».

Κριτική για την αντιπολιτευτική τακτική στην πανδημία

Στο σημείο αυτό παρέπεμψε για πιο αναλυτικά στα όσα είπε το πρωί στο θεματικό τραπέζι για τη Δημόσια Υγεία ωστόσο πρόσθεσε: «Η δικιά μας η αντιπολίτευση εκεί δεν ήταν στην ένταση και στην στρατηγική που έπρεπε. Θα μπορούσαμε και θα πρεπε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, να έχουμε φωνάξει πολύ πιο δυνατά να έρθουν τα μονοκλωνικά τα φάρμακα και να ‘χουμε ΜΕΘ».

«Να πούμε πώς θα ναι η άλλη φορά – δεν μπορείς να κάνεις αναδιανομή με το Στουρνάρα»

Και συνέχισε: «Επειδή θα κληθούμε να ξανακυβερνήσουμε κι επειδή έχω πει πολλές φορές πως η άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς». Και με βάση την εμπειρία, τόνισε, «πρέπει να πούμε πώς θα είναι το αλλιώς. Γιατί «δεν αρκεί να κλίνεις σε όλες τις πτώσεις τη λέξη αριστερός, τη λέξη ριζοσπαστισμός τη λέξη ανισότητες, τη λέξη ηθική».

Χρειάζεται είπε «συγκεκριμένο πρόγραμμα λαϊκά κατανοητών κοινωνικών αναγκαίων στόχων», δηλαδή, «αυτό που έκανε ο Αλέξης».

«Αριστερή πολιτική είναι να πάρεις μία ή δύο συστημικές τράπεζές στα χέρια σου γιατί αποδείχτηκε ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις καμία πολιτική αναδιανομής υπέρ των ασθενέστερων όταν έχεις ένα Στουρνάρα κι ένα ΓΛΚ το οποίο με τον υπηρεσιακό του μηχανισμό των μανδαρίνων όσο μπόρεσε να καθυστερήσει δικά μας καλά κοινωνικά μέτρα το έκανε. Δε φτάνει μόνο η Αναπτυξιακή, και μέχρι να τη στήσουμε», ανέφερε.

Κλείνοντας, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει «καθαρή νίκη με διαφορά από τη ΝΔ στις εκλογές με απλή αναλογική» και δήλωσε πως θα απευθυνθεί «σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για να φτιαχτεί κυβέρνηση». «Αν δεν το δεχτούν, είτε γιατί είναι κολλημένοι είτε γιατί είναι πιασμένοι, τότε θα πάμε σε εκλογές με ενισχυμένη και ζητάμε αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε αυτό το αριστερό σχέδιο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα, πώς θα γίνει η άρση των μέτρων

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πιθανόν να διαρκέσει έως το τέλος του 2022, λένε οι ΗΠΑ

Moskva: Το πλήρωμα του ρωσικού καταδρομικού δεν μπορεί να έχει σωθεί, λέει εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 01:53