search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:53
MENU CLOSE

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Μαλένας και της Ίριδας

23.04.2022 12:52
pispirigkoy-patra-new

Έρευνα σε βάθος και εναντίον των δύο ιατροδικαστών διατάχθηκε αναφορικά με τις εκθέσεις που είχαν συντάξει μετά το θάνατο των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, και συγκεκριμένα της Μαλένας (ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα – Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατροδικαστής Τσόλια – Μάρτιος 2020).

Την έρευνα παρήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και θα την διενεργήσει, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε συγκεκριμένα πειθαρχική έρευνα σε βάρος των δύο ιατροδικαστών για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη απο την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ιριδας.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα με τον πατέρα του ο 15χρονος για την τραγωδία στον Εύοσμο (Video)

Πάσχα 2022: Χιλιάδες «μπότηδες» στην πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα! (Video)

Έξοδος-ρεκόρ το πρώτο Πάσχα χωρίς περιορισμούς – 325.000 οχήματα «εγκατέλειψαν» την Αθήνα για τις γιορτές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:45