search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:54
MENU CLOSE

Λογαριασμοί ρεύματος: Ο μαθηματικός τύπος για… νομπελίστες που ορίζει τη ρήτρα προσαρμογής (Photo)

26.04.2022 13:05
logariasmoi_dei_new

«Εγκεφαλικά» μοιράζουν το τελευταίο διάστημα στους καταναλωτές οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, με τα οφειλόμενα ποσά να βρίσκονται στα «ύψη».

Πέρα από τις μεγάλες ανατιμήσεις στον κλάδο της ενέργειας, ως βασικός «ένοχος» για τα παράλογα ποσά στους λογαριασμούς έχει… στοχοποιηθεί η λεγόμενη ρήτρα προσαρμογής.

Και ανάθεμα αν έστω και ένας καταναλωτής έχει καταλάβει τι ακριβώς είναι και πώς υπολογίζεται.

Τις τελευταίες ώρες, έχει δημοσιοποιηθεί η… εξίσωση που υποτίθεται ότι θα «βοηθήσει» τους πολίτες να υπολογίσουν και βασικά να κατανοήσουν το ποσό.

Βέβαια δεν αποκλείεται τελικά να έχουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς η μαθηματική πράξη που απαιτείται για κάποιον που δεν έχει σπουδάσει μαθηματικό ή οικονομικά «ζαλίζει».

Συγκεκριμένα, η… πολύ απλή εξίσωση είναι η εξής:

Ξεκινούν την Τετάρτη του Πάσχα οι διακοπές λόγω χρεών

Την ίδια ώρα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗΚώστας Μανιάτης, μιλώντας στο Open, η περίοδος χάριτος τις ημέρες του Πάσχα τελείωσε και από αύριο Τετάρτη ξεκινούν να εκτελούνται και πάλι οι εντολές των παρόχων ενέργειας για τη διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Ο Κώστας Μανιάτης αποκάλυψε ότι μόνο για την Αττική δίνονται καθημερινά πάνω από 500 εντολές για διακοπή ρεύματος με τους παρόχους να πιέζουν για την άμεση εκτέλεσή τους.

Εξήγησε παράλληλα ότι το ρεύμα δεν κόβεται μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά, χωρίς βέβαια να λαμβάνεται υπόψη ότι η εκτίναξη των τιμών του ρεύματος σε πρωτοφανή επίπεδα έχει καταστήσει τεράστιο αριθμό νοικοκυριών σε ευάλωτα χωρίς τυπικά και μόνο να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Επιδότηση καυσίμων: Ποιοι και πώς θα πάρετε το Fuel Pass – Ό,τι πρέπει να ξέρετε σε 11 ερωταπαντήσεις (video)

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Τα 30 «SOS» της ΑΑΔΕ για να αποφύγετε «τσουχτερά» πρόστιμα

ΑΑΔΕ: Σε «ασφυκτικό» ηλεκτρονικό κλοιό τα εισοδήματα εξωτερικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15