search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:50
MENU CLOSE

Εφιάλτης οι απλήρωτοι λογαριασμοί: Πάνω από 500 εντολές για διακοπή ρεύματος καθημερινά στην Αττική (Video)

26.04.2022 09:30
«Κόψε το ρεύμα σε μία ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου» - Απίστευτο περιστατικό στη Ροδόπη - Media

Αυξάνεται μέρα με την ημέρα ο αριθμός των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος λόγω και της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Έτσι καθημερινά, καταγράφονται εκατοντάδες περιπτώσεις καταναλωτών που έρχονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της διακοπής ρεύματος.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στο Open, υπήρξε περίοδος χάριτος τις ημέρες του Πάσχα και από αύριο Τετάρτη ξεκινούν να εκτελούνται και πάλι οι εντολές των παρόχων ενέργειας για τη διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.

Ο Κώστας Μανιάτης αποκάλυψε ότι μόνο για την Αττική δίνονται καθημερινά πάνω από 500 εντολές για διακοπή ρεύματος με τους παρόχους να πιέζουν για την άμεση εκτέλεσή τους.

Εξήγησε παράλληλα ότι το ρεύμα δεν κόβεται μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά, χωρίς βέβαια να λαμβάνεται υπόψη ότι η εκτίναξη των τιμών του ρεύματος σε πρωτοφανή επίπεδα έχει καταστήσει τεράστιο αριθμό νοικοκυριών σε ευάλωτα χωρίς τυπικά και μόνο να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Την ίδια ώρα όλο και μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που επιλέγει να συμμετάσχει σε μαζικές αγωγές κατά εταιρειών ρεύματος για τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Για ληστρική ρήτρα έκανε λόγο ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ, Αλ. Αλεξόπουλος, της οργάνωσης καταναλωτών που έχει αναλάβει πρωτοβουλία για μαζική αγωγή στην οποία μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 1.000 πολίτες. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός αναφέρθηκε στο μπαράζ αγωγών από τους δικηγορικούς συλλόγους.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Σκαφτούρος: Η απουσία της φρουράς και η εκτέλεση μπροστά στην οικογένειά του – Πού εστιάζουν οι αρχές (videos)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15