search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 04:20
MENU CLOSE

Πάτρα: Γιατί οι γιατροί έδωσαν κεταμίνη στη Τζωρτζίνα – Η απάντηση στη Ρούλα Πισπιρίγκου (videos)

28.04.2022 08:42
tzortzina_33

Την κατηγορία ότι η ίδια χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της επιχειρεί να καταρρίψει η Ρούλα Πισπιρίγκου, με το δικηγόρο της να δηλώνει χθες ότι η συγκεκριμένη ουσία είχε χορηγηθεί δύο φορές στο παιδί στο νοσοκομείο του Ρίο.

«Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο στο Ρίο, υπάρχουν έγγραφα γι΄αυτό» υπογράμμισε ο δικηγόρος της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε χορήγηση κεταμίνης με αφορμή τη διασωλήνωση. Έχουμε δηλαδή στις 11/04 και στις 05/06 του 2021 διασωλήνωση του παιδιού για διαφορετικές αιτίες» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγές της εντατικής του νοσοκομείου, όντως δόθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, σε συγκεκριμένη περίσταση όμως, και για να απαλύνουν το παιδι από τον πόνο επέμβασης.

«Τον Απρίλιο του 2021 χορηγήσαμε μικρή ποσότητα κεταμίνης σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα για μια ημέρα στη Τζωρτζίνα για να είναι πιο ανώδυνη η τραχειοστομία στην οποία υπεβλήθη το παιδί και να μην υποφέρει» ανέφεραν οι γιατροί της ΜΕΘ του Ρίο.

Οπως αναφέρουν οι ειδικοί οι δύο ποσότητες κεταμίνης που δόθηκαν στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2021, δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουν την κατάστασης της 9χρονης, πόσο μάλλον να προκαλέσουν τον θάνατο του παιδιού επτά μήνες μετά.

«Η ποσότητα είναι ελεγμένη και πάντα δίνεται από τον αναισθησιολόγο και δίνεται μόνο για την συγκεκριμένη ιατρική πράξη. Συνεπώς δεν έχει να κάνει εκείνη η δοσολογία με τα μεταγενέστερα περιστατικά» τόνισε στο Mega η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

«Μιλούν» οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Την ίδια στιγμή, τα «μυστικά» που είχε αποτυπώσει στις ζωγραφιές της η 9χρονη Τζωρτζίνα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και για πολλούς έχουν χαρακτηριστεί ως «κραυγή αγωνίας» του παιδιού, θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχολόγο, η οποία αφού μελετήσει προσεκτικά τις ζωγραφιές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, θα πρέπει να ερμηνεύσει όσα απεικονίζονται σε αυτές από το 9χρονο κορίτσι, λίγο πριν το θάνατό της.

Τα συμπεράσματα αυτά θα συνεκτιμηθούν με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας.

Σύμφωνα πάντως με τους παιδοψυχολόγους που έχουν σχολιάσει τις συγκεκριμένες ζωγραφιές στα ΜΜΕ, υπάρχουν στοιχεία που προκαλούν αίσθηση και με σαφήνεια φανερώνουν τα συναισθήματα φόβου και αγωνίας του παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Κορωνοϊός: Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων λόγω Πάσχα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20