search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:59
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Προτιμάμε να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια

03.05.2022 12:53
mitsotakis_new

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα, και ειδικότερα ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη αλλάζουν, έστειλε ο πρωθυπουργός από την ακριτική πόλη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, σημείωσε ότι «αυτός ο τόπος είναι προικισμένος με απίστευτα πλεονεκτήματα αλλά χρειαζόταν μία στήριξη από την Πολιτεία προκειμένου να ξεφύγει από τη στασιμότητα και να ξεδιπλώσει πλήρως τις αναπτυξιακές του δυνατότητες. Αυτό γίνεται πράξεις σήμερα, γίνεται πράξη στη Θράκη, γίνεται ειδικά πράξη στην Αλεξανδρούπολη, όπου δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι συντελείται πραγματικά μία αναπτυξιακή κοσμογονία».

Αναφερόμενος στο έργο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «σήμερα, στο χώρο μιας παλιάς χωματερής, ορθώνεται μία ολοκληρωμένη μονάδα επεξεργασίας οικιακών αποβλήτων. Θα δέχεται, όπως είπε ο κ. Περιφερειάρχης, τα απορρίμματα των τεσσάρων Δήμων της Ροδόπης αλλά και δύο Δήμων του Έβρου: της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου. Είναι μία μονάδα η οποία έχει δυναμικότητα 45.000 τόνους ετησίως, εκ των οποίων οι 6.000 τόνοι είναι προδιαλεγμένα οικιακά απόβλητα. Και νομίζω ότι πρέπει να συγκρατήσουμε τα εξής στοιχεία: την μείωση κατά σχεδόν 60% του εισερχόμενου όγκου αποβλήτων που οδηγείται προς ταφή, την ανάκτηση του 12% των σύμμεικτων απορριμμάτων -τα χρήσιμα δηλαδή υλικά τα οποία θα διοχετευτούν στη συνέχεια στην ανακύκλωση– αλλά φυσικά και τις 40 νέες θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργούνται».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνησή μας προτιμά να μιλά με έργα και όχι με λόγια. Και καθώς συμπληρώνουμε τον Ιούλιο τον τρίτο χρόνο στην διακυβέρνηση του τόπου, τα έργα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί γίνονται πράξη. Και σήμερα το έργο το οποίο εγκαινιάζουμε είναι μία μόνο απόδειξη του πώς η Ελλάδα αλλάζει, του πώς η Θράκη αλλάζει, του πώς ο Έβρος αλλάζει, του πώς η Αλεξανδρούπολη αλλάζει», ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε το εργοτάξιο για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, με την οποία θα επιτευχθεί η εύκολη διοχέτευση της διερχόμενης κίνησης από και προς το λιμάνι της πόλης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την πόλη της Κομοτηνής και την Εγνατία Οδό, διασφαλίζοντας ότι δεν θα επιβαρύνεται ο αστικός ιστός.

Διαβάστε επίσης:

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα Golden Boys της ΔΕΗ

Οικονόμου: «Έρχεται παρέμβαση για δραστικά μειωμένους λογαριασμούς ρεύματος» (video)

Στην Καισαριανή ο Ανδρουλάκης: «Τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων σε όλη την ανθρωπότητα» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:58