search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Θέατρο Βράχων: Εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η παραχώρησή του σε ιδιώτες – Οι πολίτες υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά

03.05.2022 22:01
theatro vraxon09-new

Την Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η τύχη του Θεάτρου Βράχων, καθώς εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, η οποία παραχωρεί σε ιδιώτες μεγάλη έκταση του δημοσίου στην περιοχή του Λόφου Κοπανά.

Εκεί  φιλοξενούνται ομάδες παιδιών, εφήβων, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, προπονήσεις της Γυμναστικής Ακαδημίας, τα Παμβυρώνεια, αλλά και αγώνες όλων των σχολείων εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η διεκδίκηση αυτής της δημόσιας γης από ιδιώτες ξεκινά το 2003 και 2005 όταν έγιναν οι πρώτες αγωγές. Το 2016 η απόφαση πρώτου βαθμού δικαίωνε το ελληνικό δημόσιο και τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού. Το 2017 ασκήθηκε έφεση από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και το εφετείο αποφάσισε ότι οι εκτάσεις αυτές δεν ήταν δασικές κι ότι ανήκουν στους διεκδικητές τους.

Στον Άρειο Πάγο έχουν προσφύγει οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού και εάν η αίτηση των δύο δήμων και του Ελληνικού Δημοσίου έχει αίσιο αποτέλεσμα, η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου από το Εφετείο.

Αν όμως το αποτέλεσμα δεν δικαιώσει τους δήμους, αυτοί  θα πρέπει να αποβληθούν από την έκταση που φιλοξενεί τα θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Αννα Συνοδινού» και ίσως αναγκαστούν να πληρώσουν αποζημιώσεις στους ιδιώτες ως τμήμα των μισθωμάτων για το σύνολο των ετών, για τα οποία διοργανώνονταν τα Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» και «Υμηττού».

Ο δήμος Βύρωνα χαρακτηρίζει το Θέατρο Βράχων μια όαση πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής για ολόκληρη την Αττική και επιθυμεί να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς στην περιοχή, εξαντλώντας τα ένδικα μέσα.

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, που εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, δεν θα λειτουργήσουν τα Τμήματα  Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο, η Δημοτική Συγκοινωνία και η Κοινωνική Υπηρεσία, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να μεταβούν στον Άρειο Πάγο για να υποστηρίξουν τον αγώνα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά.

Για το σκοπό αυτό λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Βύρωνα θα αναχωρήσουν στις 8:30 το πρωί της 4ης Μαΐου μπροστά από το Δημαρχείο Βύρωνα (Καραολή & Δημητρίου 36-44) για τη δωρεάν μεταφορά εργαζομένων και πολιτών στον Άρειο Πάγο.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Νεαρός έπεσε στη θάλασσα για να σώσει γυναίκα που βρέθηκε στο Θερμαϊκό (video)

Εύβοια: Νέα υπόθεση κακοποίησης ζώου, πτηνού αυτή τη φορά, αποκαλύφθηκε (Video)

Ζακ Κωστόπουλος: Συγκέντρωση μνήμης και πορεία (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 17:21