search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:19
MENU CLOSE

Νίκος Ανδρουλάκης: Γιατί ζήτησε εκλογές – Πώς εξηγείται η αλλαγή στάσης του ΚΙΝΑΛ

04.05.2022 13:13
androulakis_new

Το αίτημα για εθνικές κάλπες που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πέρασε απαρατήρητο. 

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εξήγησε πως «οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη κάνουν στάση εργασίας. Ο ίδιος ευθύνεται που προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου. Μήνες τώρα σε πολλά σημαντικά θέματα βλέπουμε την κυβέρνηση να είναι απούσα. Δεν βγαίνουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Έχουν κρυφτεί. Εκλογές πρέπει να γίνουν. Πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει να παγώνει τις ευκαιρίες που έχει ο τόπος μας»

Η κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι σαφώς μία βασική αλλαγή στάσης για το ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα στην Χαριλάου Τρικούπη κινούνταν στο αφήγημα: «θέλουμε εκλογές, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε». Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε μεν πως, είτε ζητεί εκλογές είτε όχι, τα πάντα εξαρτώνται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό

Η αλλαγή στάσης-ρητορικής του Νίκου Ανδρουλάκη εξηγείται από το γεγονός ότι ο ίδιος δεχόταν πίεση τόσο εντός του κόμματος όσο και εκτός από τους ψηφοφόρους. Δηλαδή, ο αρχηγός του κόμματος είχε να διαχειριστεί εσωτερικές ισορροπίες από την μία αλλά και να μην αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να οδηγεί το «αντιδεξιό» μέτωπο από την άλλη. 

Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ γνωρίζουν καλά πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε φθορά λόγω της ακρίβειας γι’ αυτό το λόγο δε θέλουν να δίνουν την αίσθηση ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική και πως οι ίδιοι βάζουν πλάτη. Παράλληλα βλέπουν πως η δημοσκοπική τους εικόνα δεν έχει αλλοιωθεί αντιθέτως πολλές είναι οι έρευνες που δείχνουν ελαφρώς ανεβασμένα τα ποσοστά τους. 

Την ίδια ώρα καθόλου τυχαία δεν είναι η επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του. Η φράση «η κυβέρνηση έχει κατεβάσει τα μολύβια» θέλει να δείξει πως εξαιτίας της αδράνειας και της προεκλογικής εικόνας που καλλιεργείται χάνονται χρήματα και πόροι, τα οποία αφορούν το μέλλον της χώρας.  

Στα εσωτερικά του κόμματος, υπενθυμίζεται ότι στις 8 Μαΐου είναι η εκλογή για την ανάδειξη τοπικών/νομαρχιακών οργανώσεων, συνέδρων και την επιλογή του ονόματος της παράταξης. Τα μέλη του κόμματος θα διαλέξουν ανάμεσα στο «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» και το «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη». 

Διαβάστε επίσης:

Διακοπές ρεύματος: Κατατέθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προστασία των καταναλωτών

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες στις 15 Μαΐου- Οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή

Δημοσκόπηση Alco: Ανησυχία και δυσαρέσκεια για την ακρίβεια – Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:18