search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:44
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Και ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει εκλογές – Αλλαγή στάσης και επίθεση στον Μητσοτάκη

03.05.2022 15:27
androulakis new

Αίτημα για εθνικές κάλπες το συντομότερο κατέθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αρχηγός του κόμματος σημείωσε χαρακτηριστικά: «όσο γρηγορότερα αλλάξουν τα πράγματα και έρθει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για τον τόπο».

«Εκλογές πρέπει να γίνουν, πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει να ‘παγώνει’ τις ευκαιρίες που έχει η χώρα», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας, ασκώντας δριμεία κριτική στο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό. «Αυτά που ζούμε τους τελευταίους μήνες με την κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αδιανόητα, οι ίδιοι έχουν κατεβάσει τα μολύβια και κάνουν κάθε μέρα εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε αιχμηρά και στο πρόσφατο «καμπανάκι» του πρωθυπουργού προς το υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας επί της ουσίας ότι πρόκειται για μια άκαιρη παρέμβαση. 

«Tόσους μήνες οι υπουργοί του κάνουν στάση εργασίας», είπε. «Θα ήταν αδιανόητο αυτή η κυβέρνηση να διαχειριστεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για τη χώρα, που είναι τα 72 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία», σημείωσεΟ κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε μεν πως, είτε ζητεί εκλογές είτε όχι, τα πάντα εξαρτώνται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό

Η κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι σαφώς μία βασική αλλαγή στάσης για το ΚΙΝΑΛ. Πλέον η ρητορική του κόμματος άλλαξε καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα στην Χαριλάου Τρικούπη κινούνταν στο αφήγημα: «θέλουμε εκλογές, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε». Βαδίζοντας στην τελική ευθεία για το Συνέδριο το κόμμα θέλει να κλιμακώσει την επιθετική ρητορική προς την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Διαβάστε επίσης:

Ενέργεια: Αντίστροφη μέτρηση για το «εθνικό σχέδιο» – Οριζόντιες παρεμβάσεις για ευρύ χρονικό πλαίσιο

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Προτιμάμε να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα Golden Boys της ΔΕΗ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:37