search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:41
MENU CLOSE

Αλίνα Καμπάεβα: Η ερωμένη του Πούτιν στην λίστα των ευρωπαϊκών κυρώσεων (photos)

06.05.2022 18:10
kabaeva

Νέα λίστα με ονόματα Ρώσων που φέρονται να έχουν στενές σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και στα οποία θα επιβληθούν κυρώσεις, σχεδιάζει η ΕΕ και όπως γράφει ο Bloomberg, μεταξύ αυτών θα είναι η ερωμένη του Πούτιν και χρυσή ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ, Αλίνα Καμπάεβα και ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Η Αλίνα Καμπάεβα, που λέγεται ότι έχει φέρει στον κόσμο τους δύο γιους του Πούτιν, είναι επικεφαλής επενδυτικού ομίλου που ελέγχει μετοχικό κεφάλαιο σε μεγάλα ρωσικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το Bloomberg και ως εκ τούτου θεωρείται συνυπεύθυνη για την ρωσική κυβερνητική προπαγάνδα, που στόχο έχει την υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Η σχέση του Βλαντίμιρ Πούτιν με την Αλίνα Καμπάεβα είχε γίνει θέμα στον Τύπο για πρώτη φορά το 2008, στην ρωσική εφημερίδα Moscow Correspondent, η οποία αμέσως μετά το δημοσίευμα έκλεισε. Τότε ο Πούτιν ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Λουντμίλα, από την οποία πήρε διαζύγιο το 2013.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έκανε μέχρι τώρα καμία ενέργεια σε βάρος της Καμπάεβα για να μην προκαλέσει περαιτέρω τον Πούτιν. Κάτι που έχει διαψευσθεί από τον Λευκό Οίκο

Στην ίδια λίστα των ευρωπαϊκών κυρώσεων βρίσκεται και ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, ο οποίος σύμφωνα με τις Βρυξέλλες «έχει ευλογήσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αμερικάνικες φήμες για δεύτερο εξώγαμο του Πούτιν - Media

Μεταξύ των κυρώσεων είναι η απαγόρευση μετακινήσεων των προσώπων αυτών στην ΕΕ και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων τους.

Η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις στις δύο κόρες του Πούτιν, την Μαρία Βορόντσοβα και την Κατερίνα Τιχόνοβα.

Διαβάστε επίσης:

Πρόσκληση Ζελένσκι στον Σολτς να επισκεφθεί το Κίεβο

Αναλένα Μπέρμποκ: Οι πυρηνικές απειλές του Πούτιν πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ΄όψιν

Καρίν Ζαν Πιέρ: Νέα εκπρόσωπος στον Λευκό Οίκο – «Είμαι ό,τι μισεί ο Τραμπ, μαύρη, ομοφυλόφιλη, μητέρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31