search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:35
MENU CLOSE

Δένδιας από Συνέδριο ΝΔ: «Θα απαντάμε σε κάθε παραβατικότητα, δεν δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές»

07.05.2022 15:34
Nikos Dendias_new

Μηνύματα προς την Άγκυρα έστειλε από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ ο υπουργός Εξωτερικών, στη διάρκεια της τοποθέτησής του.

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έκανε πραγματικότητα την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και άφησε πίσω της τον «βαλκανικό αυτοπεριορισμό». Στο πλαίσιο αυτό, ο ΥΠΕΞ σημείωσε ότι πλέον η κυβέρνηση δεν μιλά σε «παρακάμερες», αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, μέσα στην Άγκυρα, μπροστά στους Τούρκους.

Υπογράμμισε, δε ότι η Ελλάδα δεν απειλεί, αλλά και δεν φοβάται κανένα και ότι απαντά με αποφασιστικότητα σε κάθε πρόκληση. Μάλιστα, αναφερόμενος στην τουρκική πρoκλητικότητα, τόνισε ότι «απαντάμε σε κάθε παραβατικότητα, δεν δεχόμαστε τετελεσμένα και απειλές», ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά απέναντι σε κάθε επιθετική ρητορική, αναχρονιστική προκλητικότητα και αναθεωρητισμό.

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η ρωσική εισβολή άλλαξε τον κόσμο, αλλά η Ελλάδα έκανε τη σωστή επιλογή, υπογραμμίζοντας ότι για την κατάσταση στην Ουκρανία ότι δεν χωρά ουδετερότητα (όπως της Τουρκίας) και ότι ο μόνος δρόμος είναι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό των συνόρων και τη διεθνή νομιμότητα.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά τους ιστορικούς δεσμούς της με τον ρωσικό λαό και πολιτισμό και ότι τους τιμά, αλλά δεν μπορεί να είναι με τη Ρωσία που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τα σύνορα και που καταστρέφει πόλεις.

Ο Νίκος Δένδιας χαρακτήρισε τη ΝΔ ως το αληθινό λαϊκό κόμμα που προτάσσει την εθνική ομοψυχία και τη μέριμνα για τους πιο ευάλωτους, το κόμμα του μεσαίου χώρου, των πατριωτών, ως τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, και σημείωσε ότι είναι πολύ περήφανος που ανήκει στη ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε ως το «σπίτι» του, δηλώνοντας «πάντα στρατιώτης και υπηρέτης της παράταξης».

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Ο συζυγοκτόνος «μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου» (Video)

Έγκλημα στα Χανιά: Χειροπέδες σε 27χρονο για τη δολοφονία του 53χρονου αστέγου – Τον σκότωσε και μετά τον έκαψε

Νέα Ιωνία: Έριξαν χειροβομβίδα σε πολυκατοικία – «Προειδοποιητικό μήνυμα» σε ένοικο «βλέπουν» οι Αρχές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:35