search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:34
MENU CLOSE

Συνέδριο της ΝΔ: Χαιρετισμοί με «αιχμές» από τους εκπροσώπους των κομμάτων

07.05.2022 13:40
synedrio_nd_2

Με κριτική διάθεση έναντι των πεπραγμένων της κυβέρνησης εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που απηύθυναν χαιρετισμό στο συνέδριο της ΝΔ.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια αμηχανία, υπογράμμισε ότι οι χαιρετισμοί αυτοί αποτελούν μια πολιτική πρόκληση για δημοκρατικό διάλογο και δημοκρατική αντιπαράθεση.

Σχολιάζοντας τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους», αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, αλλά και σε θεσμική κρίση.

Επίσης, έκανε λόγο για «ισοπεδωτική αντιπολίτευση» από τη ΝΔ, όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την απειλή πυρηνικού πολέμου, αλλά και τις συνακόλουθες κρίσεις που προκαλεί, μίλησε για «συμπτώματα χρεοκοπίας του φιλελευθερισμού».

Κλείνοντας, εξέφρασε την ελπίδα η δεξιά να βρει απαντήσεις πέρα από τον φιλελευθερισμό, λέγοντας ότι αν οι απαντήσεις αυτές δεν βρεθούν, τότε θα καταγραφεί μετατόπιση σε πιο ακραίες θέσεις.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, επισήμανε ότι τα συνέδρια των τριών μεγάλων κομμάτων μέσα στον Μάιο δίνουν ευκαιρία στο πολιτικό σύστημα για αναστοχασμό και για μίνιμουμ συναίνεση πάνω σε συγκεκριμένους εθνικούς στόχους.

Ο Δημήτρης Μάντζος δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ σέβεται την αποστολή του επιδεικνύοντας μετριοπάθεια, ενώ σημείωσε ότι ενίοτε καλύπτει και το κενό που αφήνει η αξιωματική αντιπολίτευση -για την οποία είπε ότι ενίοτε λειτουργεί ως «χορηγός» της κυβέρνησης.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε μεγάλα ζητήματα, όπως το ΕΣΥ, η ενεργειακή κρίση, αλλά και κάποιες αποφάσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ σημείωσε με νόημα ότι «επωμιστήκαμε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτό που μας αναλογούσε» για την οικονομική κρίση του 2010.

Διαβάστε επίσης:

Οι προτάσεις Τσίπρα για τη στέγη, με έμφαση στη νέα γενιά

Σκανδαλίδης στο topontiki.gr: «Αν ηττηθούν οι στόχοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙZΑ γιατί θα πρέπει να είναι Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας;»

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες πτωχεύουν καθημερινά με ρήτρα Μητσοτάκη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:33