ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:05
MENU CLOSE

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»

08.05.2022 15:45

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», κάνοντας σειρά συγκρίσεων μεταξύ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τη σύρραξη στην Ουκρανία, στις ευχές του για την 8η Μαΐου, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους».

Στις ευχές του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αναφορά όχι μονάχα στους στρατιώτες, αλλά επίσης στους πολίτες «του εσωτερικού μετώπου», που «συνέτριψαν τον ναζισμό με αντίτιμο αναρίθμητες θυσίες».

«Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι», σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, μιλώντας προς τους Ουκρανούς. «Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί», σε αυτό που η Μόσχα ονομάζει «τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», να «πάρουν την εκδίκησή τους».

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ευχήθηκε «σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Γιορτή της μητέρας: «Μόλις την είδα είπα το παιδί μου» – Η Χριστίνα Κοντοβά μιλάει πρώτη φορά για την υιοθεσία της Ada (Video)

Βίκυ Πρωτογεράκη: «Θα υπερασπιζόμουν τον Φιλιππίδη στο δικαστήριο, δεν έχει κάνει κανέναν φόνο» (Video)

Σίσσυ Χρηστίδου: Tι δώρο της πήρε ο γιος της για τη γιορτή της μητέρας (Video)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19
Exit mobile version