search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:29
MENU CLOSE

Παρουσιάζεται η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για ρεύμα και ρήτρα αναπροσαρμογής – Αναμένεται παρέμβαση Τσίπρα

10.05.2022 11:34
tsipras_new

Στον απόηχο των μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, παρουσιάζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία Τσίπρα της περασμένης εβδομάδας για την αναστολή ρευματοκοπών μέχρι να κριθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα ελληνικά δικαστήρια.

Παρέμβαση αναμένεται να κάνει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας (αναμένεται γύρω στις 12 με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες)  ο οποίος αναμένεται να ασκήσει σφοδρή κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουν την αισχροκέρδεια αντιθέτως συνεχίζουν να την προστατεύουν και να την επιδοτούν.

Υπενθυμίζεται πως στην τροπολογία που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως «η τρέχουσα εφαρμογή στην Ελλάδα της ρήτρας αναπροσαρμογής χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε κατέληξε στη δημιουργία μιας de facto “ρήτρας πολλαπλασιασμού” της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, που μεταφέρει καταχρηστικά το σύνολο των διακυμάνσεων των τιμών στους τελικούς καταναλωτές, με σοβαρές παρατυπίες, αδιαφάνεια και παραβάσεις στη συγκρότησή της». Αυτό είναι το βασικό σκεπτικό της τροπολογίας με την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ να εισηγείται «απαγόρευση της εκτέλεσης εντολών αποσύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης επί των αγωγών που ασκούνται από οποιαδήποτε ένωση καταναλωτών κατά παρόχων και προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας. Με την ίδια τροπολογία απαγορεύεται η εκτέλεση εντολών αποσύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος έως την 31/12/2022 ή έως την αναμόρφωση του υπολογισμού της ρήτρας αναπροσαρμογής για κάθε οφειλέτη-τελικό αποδέκτη της ηλεκτρικής ενέργειας».

Μιλώντας χθες στο Zarpa Radio 89,6 στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «απάτη» τις αποζημιώσεις γιατί εκτίμησε ότι οι πολίτες δε θα δουν στους λογαριασμούς τους 600αρια ή έστω αναδρομικές αποζημιώσεις ως 600 ευρώ, αλλά πολύ λιγότερα. Επιχείρησε να αποδομήσει την κυβερνητική ρητορική για τις αιτίες της ενεργειακής ακρίβειας σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιρρίπτει τις ευθύνες στον Πούτιν, αλλά δίνει αναδρομικές αποζημιώσεις από τον Δεκέμβριο πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Επίσης αναφερόμενος στα ουρανοκατέβατα κέρδη σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τα καταγγέλει εδώ και καιρό ενώ στην κυβέρνηση τα ανακάλυψαν εσχάτως και «κρύβονται και παίζουν κρυφτούλι και προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, ενώ είναι 1,5 δισ. και θέλουν να τα παρουσιάσουν δήθεν 600, 700 εκατομμύρια για να τα φτάσουν στο τέλος να φορολογήσουν μια τρύπα στο νερό, εδώ υπάρχει μια ανοχή απέναντι στην αισχροκέρδεια».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση GPO: Στις 8 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ (Πίνακες)

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε το θέμα της αυτοδυναμίας – Τι φοβάται ο πρωθυπουργός

ΠΑΣΟΚ: Επιστροφή του… Ήλιου και συνολική επικράτηση Ανδρουλάκη – Παρουσιάζεται το «κυβερνητικό οικονομικό» πρόγραμμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01