search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:55
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Επιστροφή του… Ήλιου και συνολική επικράτηση Ανδρουλάκη – Παρουσιάζεται το «κυβερνητικό οικονομικό» πρόγραμμα

09.05.2022 23:20
Nikos Androulakis_new

Η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην εσωκομματική κάλπη της Κυριακής είναι συνολική, ισχυρή και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.   

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κέρδισε από τη μία το στοίχημα της προσέλευσης – το οποίο δεν το προέβλεψε κανείς – και από την σε βάθος ηλικιακή ανανέωση του κόμματος καθώς σε ποσοστό πάνω του 50% εξελέγησαν μέλη που είναι κάτω των 40 ετών. Της γενιάς δηλαδή του αρχηγού του κόμματος. Η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τις 180.000 καθώς την Τρίτη θα υπάρχουν τελικά αποτελέσματα από τις συνδικαλιστικές κάλπες.  

Την Κυριακή στην εκλογική διαδικασία εκφράσθηκαν σοβαρά παράπονα για την οργάνωση των εκλογών, που οδήγησε αρκετούς να αποχωρήσουν χωρίς να ψηφίσουν, λόγω των μεγάλων ουρών που είχαν σχηματιστεί, ακόμα και μετά από την παράταση που δόθηκε. Αυτός  ήταν και ο λόγος που ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε συγγνώμη. «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τον κόσμο της παράταξής μας για την ταλαιπωρία που υπήρξε καθώς είχαμε λιγότερες κάλπες για τεχνικούς λόγους απ’ ότι στην εκλογή του προέδρου. Παρόλα αυτά ήρθαν περίπου 180.000 μέλη να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να δώσουν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που κάνουμε» ανέφερε.Το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» υπερψηφίστηκε από το 95% των μελών για την «επιστροφή» του ήλιου και του ΠΑΣΟΚ.   

Σε ό,τι έχει να κάνει με το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο «Κλειστό του Φαλήρου» 20,21,22 Μαΐου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι πολύ ισχυρός  καθώς φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να κερδίζει στις περισσότερες περιφέρειες.  

Παρουσιάζει το Οικονομικό Πρόγραμμα 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα  παρουσιάσει την Τρίτη,  μαζί με τον επικεφαλής του In Social Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Ηλία Κικίλια το πρώτο προγραμματικό οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος το οποίο και θα θέσει σε διαβούλευση στα 180.000 μέλη.  Το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  θα εμπλουτιστεί με σειρά προγραμματικών συνεδρίων που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα . Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να παρουσιάσει κυβερνητικά προγράμματα σε οικονομία, ενέργεια, περιβάλλον κτλ θέλει να δείξει ότι υπάρχει πλαίσιο για να σπάσει ο «σημερινός  μικρός δικομματικός». «Εμείς θέλουμε μια ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης ώστε να ανατραπεί ο σημερινός μικρός δικομματισμός που παράγει μόνο τοξικότητα, μια άγονη πολιτική συζήτηση που δεν λύνει προβλήματα. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός. Όπως ο κ. Μητσοτάκης πριν από μερικές εβδομάδες μιλούσε για συνεργασίες έτσι και ο κ. Τσίπρας καταλαβαίνει ότι το πολιτικό σκηνικό άλλαξε. Αυτό για το οποίο είχαν συνηθίσει και είχαν βολευτεί ο ένας να λέει «στηρίξτε με γιατί θα επανέλθει ο Τσίπρας» και ο άλλος «στηρίξτε με για να φύγει ο Μητσοτάκης», πλέον δεν περνάει από αυτούς αλλά από εμάς και η απάντησή μου και στους δύο είναι ότι ο ελληνικός λαός αξίζει να μας δώσει τη δυνατότητα ώστε να απαλλαχτεί και από τους δύο και να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες», ήταν το μήνυμα του κ. Ανδρουλάκη σε συνέντευξή του στον RealFm.  

Παρέμβαση για τα χρέη 

Η επιστροφή του… ΠΑΣΟΚ έφερε εύλογα και την απορία στους πολιτικούς αντιπάλους να επαναφέρουν το θέμα των χρεών του κόμματος. Για αυτόν τον λόγο στην ίδια συνέντευξη  ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τα χρέη από τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη. «Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η γενιά μου, αλλά οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό να τα διαχειριστούμε με διαφάνεια. Δέσμευση και προτεραιότητά μου είναι να ρυθμιστούν όλα αυτά τα χρέη, ώστε να είμαστε 100% συνεπείς», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.  

Διαβάστε επίσης:

Με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας φωταγωγήθηκε το Προεδρικό Μέγαρο (Photos)

Δένδιας: Απαραίτητη η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ

ΝΔ: Στημένες οι αντιδράσεις στην περιοδεία Τσίπρα – Ελάτε να δείτε από κοντά την οργή των πολιτών απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:42