search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:11
MENU CLOSE

Φίλης: «Η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών συγκροτεί πολιτικό γεγονός – Σήμερα δεν τελειώνουμε, ξεκινάμε»

14.05.2022 19:22
Nikos Filis_new

Για την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου, ο Νίκος Φίλης δήλωσε:

«Η ψηφοφορία για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του προέδρου και της ΚΕ, έχει διπλή αξία. Αφενός, αφορά την ανάγκη δημοκρατικής συγκρότησης του κόμματος. Αφετέρου, ιδιαίτερα μέσα στη σημερινή συγκυρία του πολέμου και των επάλληλων οικονομικών – οικολογικών – δημοκρατικών κρίσεων, η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών στην ψηφοφορία συγκροτεί ένα πολιτικό γεγονός. Τίθεται το θέμα της πολιτικής αλλαγής.

Και ταυτοχρόνως αναδεικνύεται η αναγκαιότητα να επιστρέψει ο πολίτης στην αυτοπρόσωπη πολιτική συμμετοχή, που σημαίνει η πολιτική να επιστρέψει στον πολίτη, αποκτώντας κοινωνικό μήνυμα και ενδιαφέρον. Αυτή η τάση φαίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία, όπου η Αριστερά διεκδικεί την πρωτιά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Με αυτή την έννοια το μήνυμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ “Μαζικά – Ενωτικά – Αριστερά” συναντιέται με ανάλογες λαϊκές διαθεσιμότητες σε άλλες χώρες. Κρίσιμο θα αποδειχθεί αν το στοίχημα του μαζικού κόμματος της Αριστεράς κερδηθεί μέσα στους νέους. Σήμερα δεν τελειώνουμε, ξεκινάμε».

Διαβάστε επίσης:

Φινλανδία: Η Ρωσία σταμάτησε να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στη χώρα

Ρωσία: Η Μόσχα θα απαντήσει αν το NATO μεταφέρει πυρηνικές δυνάμεις πιο κοντά στα σύνορα της

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς θα γίνει η διασύνδεση ταμειακών μηχανών – POS με την εφορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05