search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:55
MENU CLOSE

Επιφυλάξεις ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – «Αντιπολιτευτική μιζέρια» λέει η ΝΔ

17.05.2022 14:35
biden_mitsotakis_new

Για λόγους πολιτικο – διπλωματικού «τακτ», δεν σχολιάζει η Κουμουνδούρου τις δηλώσεις Μπάιντεν – Μητσοτάκη κατά την χθεσινοβραδινή συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο έως ότου ολοκληρωθεί η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Επισημαίνουν μόνο ότι από την περασμένη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τοποθετηθεί για το ποιες θεωρεί προϋποθέσεις επιτυχίας του ταξιδιού και για τα περαιτέρω θα αναμένει την ολοκλήρωσή του.

Ειδικότερα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο κ. Τσίπρας στην συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για τις βάσεις καθώς και στις συνεντεύξεις του, τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα για τις προϋποθέσεις επιτυχίας της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Δηλαδή:

αποτροπή πώλησης των F16 στην Τουρκία και όχι νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F35 ύψους 4 δισ. ως αντιστάθμισμα,

ρητή καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και

προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας.

Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μέχρι τότε δεν θα σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω».

Τζανακόπουλος: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ απέτυχε πριν ξεκινήσει

Νωριτερα ωστόσο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το ήξερα ότι η συνάντηση αυτή είχε αποτύχει πριν καν ξεκινήσει, διότι ο Μητσοτάκης τα είχε δώσει όλα πριν από το ταξίδι και δεν είχε στόχο να ζητήσει τίποτα».

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν ζητήσαμε τίποτα και δεν πήραμε τίποτα».

Η ΜDCA δεν αναβαθμίζει ούτε κατ’ ελάχιστο τον ρόλο της Ελλάδας, επανέλαβε, και χαρακτήρισε αποτυχημένη την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, καθηλώνει τη χώρα σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σταθερά στην αντιπολιτευτική μιζέρια»

«Τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, έχει συναντήσεις με την ηγεσία των ΗΠΑ κι ετοιμάζεται να μιλήσει στο Κογκρέσο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από Έλληνα πρωθυπουργό και αποτελεί τιμή για τη χώρα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος, έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίσκεψη “απέτυχε”» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Είναι πράγματι θλιβερό ο ΣΥΡΙΖΑ, να βλέπει μια σημαντική επίσκεψη για τα συμφέροντα της χώρας μέσα από τα κομματικά του γυαλιά και να δείχνει αυτό το περίσσευμα μικροψυχίας» προσθέτει, σημειώνοντας ότι το πετυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού είναι κέρδος για την Ελλάδα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σταθερά στην αντιπολιτευτική μιζέρια. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν» καταλήγει η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Με 150.853 ψήφους η επανεκλογή Τσίπρα

Τα δώρα, το πάρτι και ο Μπαϊντενάκης

Παπαδημούλης στο topontiki.gr: Οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία εύλογες, αλλά πλήττουν σφοδρά και την ευρωπαϊκή οικονομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:55