search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:09
MENU CLOSE

Ιταλία: Η Εni άνοιξε λογαριασμό σε ρούβλια στην Gazprom Bank

17.05.2022 18:56
eni- fysiko aerio980-new

Η Ιταλική Εταιρία Υδρογονανθράκων Eni έκανε γνωστό ότι άνοιξε έναν λογαριασμό σε ρούβλια και έναν σε ευρώ, στη ρωσική Gazprom Bank, σύμφωνα με υπόδειξη της εταιρίας Gazprom Export, «η οποία απαίτησε, μονομερώς, την τροποποίηση των ισχυόντων συμβολαίων».

Η ιταλική εταιρία του τομέα της ενέργειας πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη με σεβασμό στο διεθνές πλαίσιο κυρώσεων και με τη σύμφωνη γνώμη των ιταλικών αρχών.

Η Εni κατέστησε σαφές, τέλος, ότι η Ρωσία θα επωμισθεί κάθε τυχόν κόστος που μπορεί να προκύψει από την νέα, αυτή, διαδικασία πληρωμής.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα κατέστησε σαφές ότι θα δεχθεί πληρωμή σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που προμηθεύει «μη φιλικές χώρες», διαφορετικά απειλεί με κλείσιμο της στρόφιγγας.

Διαβάστε επίσης:

Συζήτηση για τα… UFO για πρώτη φορά στο αμερικανικό Κογκρέσο (Video)

Γερμανία: 24χρονη βουλευτής γκρινιάζει για τις ώρες δουλειάς – Πώς αντιδρούν στην «πρόκληση» οι χρήστες των social media

Πούτιν: Οικονομική «αυτοκτονία» η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:01