search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:48
MENU CLOSE

Πούτιν: Οικονομική «αυτοκτονία» η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ

17.05.2022 16:25
putin-34-new

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την άρνηση των ρωσικών ενεργειακών πόρων, διαπράττει οικονομική αυτοκτονία, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση για την κατάσταση στον πετρελαϊκό τομέα.

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, για απολύτως πολιτικούς λόγους, λόγω των δικών τους φιλοδοξιών και υπό την πίεση των ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν όλο και περισσότερες κυρώσεις στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Πούτιν τόνισε ότι έτσι εξαφανίζεται η πιθανότητα αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρώπη, ωστόσο όπως ανέφερε, «μια τέτοια οικονομική αυτοκτονία είναι, φυσικά, εσωτερική υπόθεση των ευρωπαϊκών χωρών».

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι μακροπρόθεσμα η Ευρώπη γίνεται μια περιοχή με υψηλές τιμές στην ενέργεια. Την ίδια στιγμή, η Δύση αρνείται να παραδεχτεί ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν, οδήγησαν στην έκρηξη του πληθωρισμού, πρόσθεσε.

Με τη σειρά της, η Ρωσία θα πρέπει να ενεργήσει ρεαλιστικά και να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα, συνέχισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Διαβάστε επίσης:

Eλληνικό γλέντι στον Λευκό Οίκο: Χορός και διασκέδαση με «Νινανάι γιάβρουμ» και «Πέρα στους πέρα κάμπους» (Video)

Το παζάρι του Ερντογάν με το ΝΑΤO για Σουηδία και Φινλανδία – Τα ανταλλάγματα που ζητά (Video)

Έλον Μασκ: Απειλεί να ακυρώσει την εξαγορά του Τwitter – Τι ζητάει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09