search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:54
MENU CLOSE

Διεγράφη από την παράταξη Ζέρβα ο αντιδήμαρχος με το «φακελάκι»

18.05.2022 20:44
Ζέρβας: Το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι παιδιά έως 12 ετών - Media

Στη διαγραφή του Γιώργου Αβαρλή προχώρησε η δημοτική παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη», μετά από αίτημα του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος σε πρώτη φάση θα αναλάβει προσωπικά τα καθήκοντα που ασκούσε ο τέως αντιδήμαρχος, καθώς και την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο κ. Ζέρβας προχώρησε σε έκτακτη σύγκληση της δημοτικής ομάδας και ακολούθως της δημοτικής παράταξης με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση του Γιώργου Αβαρλή.

Ζήτησε τη διαγραφή του από την παράταξη, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για μια απόφαση οδυνηρή, που όμως ηθικά και θεσμικά είναι η σωστή. Η πρόταση έγινε ομοφώνως αποδεκτή.

Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε τα μέλη τόσο της δημοτικής ομάδας όσο και της παράταξης ότι η υπόθεση αφορά ένα καθαρά ιδιωτικό επαγγελματικό ζήτημα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Δήμο. Σημείωσε μάλιστα ότι μόλις ενημερώθηκε για το ζήτημα, ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Αβαρλή, ο οποίος, όπως είπε ο δήμαρχος, πράγματι την υπέβαλε, αντιλαμβανόμενος πλήρως το αυτονόητο της ενέργειας και επιδεικνύοντας πολιτική ευθιξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι η σημερινή εξέλιξη «μας θλίβει και μας εκπλήσσει όλους, αλλά πρέπει το μήνυμα που αποστέλλουμε σε όλα τα επίπεδα να είναι δυνατό και ξεκάθαρο: Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε κάθε πράξη που ερευνάται ακόμα και εάν δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του Δήμου».

«Για την υπόθεση αυτή τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Σε κάθε περίπτωση δικό μας χρέος είναι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας στους θεσμούς και στη δημόσια ζωή», είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Ζέρβας.

Πώς ανακαλύφθηκε η απάτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκεται ένας από τους αντιδημάρχους της Θεσσαλονίκης, λογιστής στο επάγγελμα, ένας συνάδελφός του και μια εφοριακός.

Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση. Το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1.000 ευρώ, αλλά, σύμφωνα με τη δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, οι τρεις συλληφθέντες πήγαν σε έναν φαρμακοποιό και του είπαν ότι η εφορία είναι έτοιμη να του επιβάλει «τσουχτερό» πρόστιμο για παραβάσεις.

Όπως φέρεται να υποστήριξαν, σύμφωνα με την καταγγελία, το πρόστιμο θα ήταν τόσο υψηλό που θα οδηγούσε σε «λουκέτο» το φαρμακείο και σε κατάσχεση λογαριασμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό ποσό που ζητήθηκε από τον φαρμακοποιό άγγιζε τα 20.000 ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια έγινε «έκπτωση» και τελικά το «φακελάκι» μειώθηκε στα 2.000 ευρώ. Ο φαρμακοποιός απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων και οι τρεις εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο πατέρας της ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να αναλάβει την υπεράσπισή της (Video)

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός στην Ελλάδα για υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα

Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Τεμάχισαν νεογέννητα γατάκια και τα έβαλαν σε πιάτο σίτισης αδέσποτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:54