search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:44
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον αντιδήμαρχο για το «φακελάκι» – Καταγγελία φαρμακοποιού «ξετύλιξε» το κουβάρι της απάτης

18.05.2022 16:42
dhmarxeio_new

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την σύλληψη του Αντιδημάρχου, Γιώργου Αβαρλή, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση με «φακελάκι».

Μάλιστα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του μέχρι πρότινος συνεργάτη του.

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση», αναφέρεται λιτά στην ανακοίνωση.

Πώς ανακαλύφθηκε η απάτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκεται ένας από τους αντιδημάρχους της Θεσσαλονίκης, λογιστής στο επάγγελμα, ένας συνάδελφός του και μια εφοριακός.

Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση. Το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1.000 ευρώ, αλλά, σύμφωνα με τη δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, οι τρεις συλληφθέντες πήγαν σε έναν φαρμακοποιό και του είπαν ότι η εφορία είναι έτοιμη να του επιβάλει «τσουχτερό» πρόστιμο για παραβάσεις.

Όπως φέρεται να υποστήριξαν, σύμφωνα με την καταγγελία, το πρόστιμο θα ήταν τόσο υψηλό που θα οδηγούσε σε «λουκέτο» το φαρμακείο και σε κατάσχεση λογαριασμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό ποσό που ζητήθηκε από τον φαρμακοποιό άγγιζε τα 20.000 ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια έγινε «έκπτωση» και τελικά το «φακελάκι» μειώθηκε στα 2.000 ευρώ. Ο φαρμακοποιός απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων και οι τρεις εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Διαβάστε επίσης

Κρεμλίνο: Το Κίεβο δεν θέλει να διαπραγματευτεί – Σχεδόν 1.000 Ουκρανοί παραδόθηκαν στο «Αζοφστάλ», όχι οι διοικητές

Ο σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς»: Εντόπισε θησαυρό 725 αρχαίων νομισμάτων

Κηδεία 14χρονου: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον μαθητή που αυτοκτόνησε (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 18:42