search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:29
MENU CLOSE

Ο σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς»: Εντόπισε θησαυρό 725 αρχαίων νομισμάτων

18.05.2022 16:22
treasure_coins
credit: pixabay

Ο Τζορτζ Ρίτζγουέι μεγάλωσε με τις περιπέτειες του «Ιντιάνα Τζόουνς». Τον θαύμαζε, τον είχε ως πρότυπο και μεγαλώνοντας θέλησε να μοιάσει στον ήρωα του. Και τα κατάφερε!

Ο 30χρονος Τζορτζ Ρίτζγουέι δεν έχει πλέον να ζηλέψει τίποτα από τον κινηματογραφικό ήρωα, καθώς βρήκε έναν θησαυρό κοντά στο σπίτι του στο Σάφολκ της Αγγλίας, όπως γράφει η Daily Mail.

Πως βρήκε τον θησαυρό ο σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς»

Μελέτησε δορυφορικές εικόνες της περιοχής του Σάφολκ, εφοδιάστηκε με έναν ανιχνευτή μετάλλων, φρόντισε να έχει ακριβώς την ίδια εξωτερική εμφάνιση με τον κινηματογραφικό Ιντιάνα Τζόουνς και άρχισε να σαρώνει την περιοχή γύρω από την κατοικία του ελπίζοντας πως θα έβρισκε θησαυρό.

Όταν ο ανιχνευτής άρχισε να «χτυπάει», η καρδιά του Τζορτζ Ρίτζγουέι πήγε να σπάσει. Άρχισε να σκάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο και με έκπληξη διαπίστωσε ότι είχε εντοπίσει έναν θησαυρό αρχαίων νομισμάτων. Αμέσως ειδοποίησε την Υπηρεσία Ευρέσεων του Σάφολκ, που ανέλαβε την ολοκλήρωση της ανασκαφής. Η διαδικασία διήρκεσε τρεις μέρες και σε όλο αυτό το διάστημα, ο πατέρας του Τζορτζ Ρίτζγουέι, Ντέιβιντ ανέλαβε την φύλαξη του χώρου. Στάθμευσε το τζιπ του πάνω από την ανασκαφή και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο για να μην … κάνει φτερά ο θησαυρός μέχρι να έλθουν στην επιφάνεια όλα τα νομίσματα.

Τι περιλαμβάνει ο θησαυρός

Βρέθηκαν συνολικά 725 νομίσματα, τα περισσότερα της ρωμαϊκής περιόδου. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει ένα σπανιότατο δηνάριο από το  αρχαίο αφρικανικό βασίλειο της Νουμίντια (χρονολογείται μεταξύ 60 και 46 προ Χριστού) αλλά και λίγοι στατήρες,  κέρματα της περιόδου του βασιλιά των Κελτών Κουνομπέλιν, ο οποίος κυριάρχησε στην περιοχή Κόλτσεστερ από το 10 μ.Χ μέχρι το 40 μ.Χ. Τα περισσότερα νομίσματα χρονολογήθηκαν από το 206 προ Χριστού, δηλαδή πριν από την εισβολή των Ρωμαίων στην Βρετανία, μέχρι την βασιλεία  του αυτοκράτορα Κλαύδιου, το 47 μ.Χ., όταν πιστεύεται πως τα νομίσματα θάφτηκαν με επιμέλεια στο έδαφος.

Η αξία των αρχαίων νομισμάτων ανέρχεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στις 65.000 λίρες. Το ποσό με το οποίο κοστολογήθηκε ο θησαυρός θα μοιραστεί 50-50 ανάμεσα στον Τζορτζ Ρίτζγουέι και τον ιδιοκτήτη της γης όπου έγινε η ανασκαφή. Η συλλογή θα αγοραστεί από τα μουσεία Κόλτσεστερ και Ίπσουιτς.

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Ο Τζορτζ Ρίτζγουέι, που είναι κρεοπώλης και ζει με τους γονείς του στο χωριό Άσμποκινγκ, δήλωσε: «Ο Ιντιάνα Τζόουνς είναι ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων. Πήγαινα στο Βρετανικό Μουσείο όταν ήμουν νεότερος και ονειρευόμουν ότι θα έβρισκα ένα θησαυρό. Το κατάφερα και  έχω προσθέσει κι εγώ κάτι στη Ρωμαϊκή Ιστορία. Αισθάνομαι θαυμάσια».

Με τα χρήματα που του αναλογούν ο Τζορτζ Ρίτζγουέι σκέφτεται να αγοράσει ένα νέο, πιο σύγχρονο ανιχνευτή μετάλλων και προφανώς βάζει… πλώρη γι’ άλλες περιπέτειες.

Εξάλλου ο κινηματογραφικός Ιντιάνα Τζόουνς δεν σταματούσε ποτέ και μπροστά σε καμία δυσκολία.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: 300 δισ. για την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία – Κοινή αγορά αερίου, LNG και υδρογόνου από τους 27

Νέοι εκβιασμοί Ερντογάν για Φινλανδία-Σουηδία στο ΝΑΤΟ: «Δεν θα ξανακάνουμε το λάθος που κάναμε με την Ελλάδα»

ΗΠΑ: Παντρεμένη δασκάλα κατηγορείται ότι έκανε σεξ με ανήλικη μαθήτρια – Την «κάρφωσε» ο άνδρας της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06