search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Έγινε και ήρωας σε… comic ο Ζελένσκι – Θέμα του graphic novel η ζωή του Ουκρανού προέδρου (photos)

19.05.2022 17:17
zelensky_comic_new
credit: TidalWave Comics

Πριν γίνει πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν ένα κωμικός ηθοποιός και τώρα γίνεται ήρωας σε comic, ως ο πρόεδρος που αναδείχτηκε ήρωας πολέμου. Η ζωή του Ζελένσκι είναι το θέμα του graphic novel με τίτλο «Political Power: Volodymyr Zelensky», που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο TidalWave.

Στις 22 σελίδες του βιβλίου-comic ξετυλίγεται η ζωή του Ζελένσκι, του ανθρώπου που κάποτε έπαιζε στην τηλεόραση τον ρόλο ενός πολίτη που κατά λάθος έγινε πρόεδρος, για να γίνει τελικά (πραγματικός) πρόεδρος με την υπόσχεση ότι θα τερμάτιζε τον πόλεμο με τους ρωσόφωνους στην ανατολική Ουκρανία και σήμερα να είναι ο ήρωας του πολέμου με την Ρωσία…

Το βιβλίο κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στο πλαίσιο μίας σειράς που βγάζει ο εκδοτικός οίκος και επικεντρώνεται σε διάφορες πολιτικές προσωπικότητες. Το σενάριο έχει γράψει ο Μάικλ Φρίτζελ και τα σκίτσα έκανε ο Πάμπλο Μαρτινένα.

«Ήταν πρόκληση να γράψω αυτό το σενάριο. Ο εκδότης κι εγώ θέλαμε να επικεντρώσουμε στον άνθρωπο πέρα από όσα δείχνουν τα Μέσα Ενημέρωσης και πέρα από την πολεμική της Ουκρανίας με την Ρωσία και την μάχη του Ζελένσι με τον Πούτιν. Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος; Γιατί είναι ο σωστός ηγέτης για την Ουκρανία αυτή την στιγμή; Αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία ήμουν περίεργος και έτσι άρχισα την έρευνα», δήλωσε ο Μάικλ Φρίτζελ.

«Αυτό το βιβλίο σημαίνει πολλά για μένα λόγω της ουκρανικής μου καταγωγής», δήλωσε από την πλευρά του ο εκδότης Ντάρεν Ντέιβις. «Οι προγονοί μου μετανάστευσαν (στην Αμερική) από την Ουκρανία. Ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο όχι μόνο για να αφηγηθώ μια ιστορία, αλλά και για να στηρίξω τον αγώνα», πρόσθεσε ο ουκρανικής καταγωγής αμερικανός εκδότης της βιογραφίας του Ζελένσκι.

Μέρος των εσόδων από την έκδοση θα διατεθεί για τη στήριξη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος.

credit: TidalWave Comics
credit: TidalWave Comics

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Σε απόγνωση πολίτες, κλέβουν τρόφιμα για να ζήσουν – «Λεπτοί χειρισμοί» ζητούνται από την αστυνομία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 1.700 μαχητές παραδόθηκαν στη Μαριούπολη – Σιγή ιχθύος από το Κίεβο (photos)

Ιταλία: Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων καταγράφηκε στη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15