search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:44
MENU CLOSE

Η «διατασική» Μαριλίζα χαίρει της εκτίμησης όλων

19.05.2022 20:37
mariliza_new

Έξι χρόνια είχε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει συνέδριο, οπότε του έδωσε και κατάλαβε. Εδώ και πάνω από ένα μήνα το κόμμα βρίσκεται στη μέγιστη εγρήγορση λόγω των διαδοχικών εσωκομματικών διαδικασιών (εκλογή συνέδρων, πραγματοποίηση του συνεδρίου, εκλογική καμπάνια, εκλογές για πρόεδρο και Κ.Ε., ψηφοφορία για το καταστατικό).

Η συνεδριακή φάση ολοκληρώθηκε και το κόμμα θα πάρει ανάσα για ένα Σαββατοκύριακο καθώς το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για τη συγκρότησή της σε σώμα.

Στην πρώτη δεκάδα των ψήφων για την Κεντρική Επιτροπή βρέθηκαν δύο πρόσωπα πασοκογενούς προέλευσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης. Ωστόσο η πρώτη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε «διατασική» στήριξη, καθώς βρέθηκε στις λίστες όλων των ομαδοποιήσεων.

Είναι μία ακόμη απόδειξη αυτού που λέγεται εδώ και καιρό, ότι η Μαριλίζα έχει ουσιαστικά ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν λογίζεται ως «ξένο σώμα», όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος με άλλα στελέχη πασοκογενούς προέλευσης. Αντίθετα χαίρει της εκτίμησης όλων.

Από τους βουλευτές της Αττικής η Νίνα Κασιμάτη, βουλευτής Β’ Πειραιά, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, εκλέχθηκε στην 136η θέση (από τις 150 θέσεις που καταλαμβάνει η Αττική στο 300μελές όργανο), χωρίς την ποσόστωση των γυναικών, αλλά έμεινε τελικά εκτός Κεντρικής Επιτροπής.

Τη «μάγκωσε» ο κόφτης, δηλαδή η ποσόστωση 15% για τους βουλευτές της Αττικής (από τους 28 θα έμπαιναν 23).

Διαβάστε επίσης

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος συνθέτης – Από τους Aphodite’s Child στο… διάστημα (Photos/Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν αποκλείει ο Μακρόν επέκταση του πολέμου σε γειτονικές χώρες

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Οι ταινίες που συνοδεύτηκαν από τη μουσική του και το Όσκαρ (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:40