search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:10
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν αποκλείει ο Μακρόν επέκταση του πολέμου σε γειτονικές χώρες

19.05.2022 20:18
macron

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να προχωρήσει σε μια «ταχεία γνωμοδότηση» σχετικά με το αίτημα της Μολδαβίας για ένταξή της στην Ένωση, κατά τη συνάντησή του με τη Μολδαβή πρόεδρο Μάγια Σάντου στο Παρίσι.

Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος η σύγκρουση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας να επεκταθεί και σε άλλες γειτονικές χώρες.

Οι φόβοι ότι η Μολδαβία θα μπορούσε να εμπλακεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί, αφού οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην περιοχή της Υπερδνειστερίας έχουν κατηγορήσει το Κίεβο για πυροβολισμούς, εκρήξεις και διασυνοριακές επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου είχε δηλώσει στο Reuters ότι υπάρχουν στοιχεία στη φιλορωσική αυτονομιστική περιοχή της Μολδαβίας που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και να υποδαυλίσουν τις εντάσεις, καθώς η χώρα του εντείνει τις προσπάθειές της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε επίσης:

Φινλανδία: Ζυθοποιία λανσάρει μπύρα με την ονομασία ΝΑΤΟ και «με μια γεύση ασφάλειας»

Μπάιντεν: Φινλανδία και Σουηδία έχουν την «πλήρη υποστήριξη» των ΗΠΑ για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Πρόκληση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για Γενοκτονία των Ποντίων: Οι Έλληνες διέπραξαν βάρβαρες σφαγές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:10