search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:25
MENU CLOSE

«The long breakup»: Η ταινία που συμπυκνώνει μια δεκαετία εξελίξεων στην Ουκρανία στην ΕΡΤ2

20.05.2022 17:49
The long breakup

Τον αγώνα της Ουκρανίας να ξεφύγει από την ασφυκτική αγκαλιά της Ρωσίας, να αφήσει πίσω της το σοβιετικό παρελθόν της και να πορευτεί ως ευρωπαϊκό κράτος αλλά και πραγματικά ανεξάρτητο έθνος, καταγράφει το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «The long breakup» , αμερικανικής παραγωγής του 2020, που θα προβληθεί σήμερα (20/5) στις 23.30 από την ΕΡΤ2.

Ανθρωποκεντρική η ταινία τεκμηρίωσης, έχει στο κεντρικό κάδρο της την (Ουκρανοαμερικανίδα πλέον) δημοσιογράφο Κάτια Σολντακ του περιοδικού «Forbes» που ζει στη Νέα Υόρκη να αφηγείται την ιστορία της παρτίδας της καθώς εξέρχεται από την ΕΣΣΔ, να περνά περνά δύο επαναστάσεις και να υπομένει ένα πόλεμο με τη Ρωσία.

Στην μεγάλη εικόνα για την πορεία της Ουκρανίας προς την ανεξαρτησία και την πρόοδο προσθέτουν με τις δικές τους μαρτυρίες η οικογένεια της Σολντακ και οι φίλοι της στο Χάρκοβο μια ανάσα από τα Ουκρανορωσικά σύνορα που δέχθηκε το ανηλεές σφυροκόπημα από τα ρωσικά στρατεύματα εισβολής.

Η ταινία προσφέρει μια εικόνα για το πώς είναι για μια μετανάστρια να παρακολουθεί τη χώρα της να περνά κρίσεις από μακριά, αλλά, το πιο σημαντικό, είναι μια προσωπική ιστορία για τη ζωή στη νεαρή, πρώην σοβιετική χώρα, της οποίας ο αγώνας αποτελεί το σκηνικό τόσων πολλών ζωών.

Το «The Long Breakup» οδηγεί τους θεατές σε ένα οικείο ταξίδι που δείχνει πώς οι μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές επηρεάζουν τους ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο και διερευνά τι συμβαίνει όταν η δημοκρατία ξεφεύγει και ένα έθνος πρέπει να αγωνιστεί για το δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον του.

Η ταινία γυρίστηκε στη διάρκεια μιας δεκαετίας και περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο soundtrack, καθώς και μουσική από Ουκρανούς και Σοβιετικούς καλλιτέχνες.

Διαβάστε επίσης

Η ταινία γυρίστηκε στη διάρκεια μιας δεκαετίας και περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο soundtrack

Άγριες Μέλισσες: «Ο Βασίλης Μπισμπίκης δεν με λυπήθηκε» είπε η Μαρία Κίτσου

Άννα Κορακάκη για εμμονικό «θαυμαστή»: «Είχα γίνει ιδιαίτερα φοβική, είχα συνέχεια τον φόβο ότι θα μου κάνει κακό» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46