search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:00
MENU CLOSE

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Γερουλάνος: «ΠΑΣΟΚ Ανέστη! – Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»

22.05.2022 14:05
geroylanos

Για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, το ιδεολογικό περιεχόμενο του χώρου και τις απαντήσεις που πρέπει να λάβει η κοινωνία μίλησε από το βήμα του Συνεδρίου ο Παύλος Γερουλάνος. 

«Στο προηγούμενο συνέδριο, στο διορισμένο του ΠΑΣΟΚ, είχα πει «ό,τι θάψετε εδώ μέσα, θα αναστηθεί αύριο εκεί έξω». Όπερ και εγένετο. ΠΑΣΟΚ Ανέστη, συντρόφισσες και σύντροφοι. ΠΑΣΟΚ Ανέστη!», είπε ο Παύλος Γερουλάνος στην έναρξη της ομιλίας του. 

«Σήμερα, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας τέτοιας επανασύνδεσης: της μοίρας της Παράταξης με τη μοίρα της Ελλάδας. Τόσο ως τόπος όσο και ως ΠΑΣΟΚ, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρόκληση και μια τεράστια ευκαιρία. Την πρόκληση να μείνουμε ενωμένοι απέναντι σε θηρία και την ευκαιρία να αλλάξουμε εμείς τις παθογένειες που κανένας δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να αλλάξει. Με Πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, καλούμαστε για ακόμη μία φορά να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο κ. Γερουλάνος. 

«Καθημερινά, περπατώ τις γειτονιές της Αθήνας και συζητώ με ανθρώπους που ζουν τον πόλεμο στο πετσί τους. Μου εκφράζουν τις αγωνίες τους και μοιράζονται μαζί μου τον αντίκτυπο που έχει στη ζωή τους η πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου που έχει δει η χώρα σε καιρό ειρήνης. Η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά. Ακριβώς όπως είχε κάνει η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, που μας παρέδωσε τη χώρα χρεωκοπημένη, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση, χάνει πολύτιμο χρόνο περιμένοντας την Ευρώπη να σώσει την Ελλάδα. Θυμάστε όμως τι έγινε τότε; Η αδράνεια του Καραμανλή οδήγησε στα μνημόνια και μέσα από τον πόνο που προξένησαν γεννήθηκε ο διχασμός στην κοινωνία και το τερατούργημα του φασισμού. Έτσι λοιπόν και τώρα το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να αναλάβει ιστορικό ρόλο. Να κρατήσουμε την ελληνική κοινωνία ομόψυχη και δυνατή, τα ελληνικά νοικοκυριά όρθια και την πατρίδα σε πραγματική και όχι εικονική πορεία ανάκαμψης», τόνισε ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ.  

«Για να κρατήσουμε τη χώρα ενωμένη και να την οδηγήσουμε σε νέα εποχή κοινωνικής και οικονομικής προόδου, πρώτα έχουμε εμείς τη πρόκληση να μείνουμε ενωμένοι. Διότι τούτη την ώρα κάποιοι μας μετράνε: «Αυτός είναι μπλε ΠΑΣΟΚ ή ροζ ΠΑΣΟΚ;» Έτσι σκέφτονται στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να κρατήσουν την εξουσία θέλουν να μας διχάσουν. Μας φοβούνται ενωμένους. Με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν. Φαντάζονται ότι θα αγοράσουν φθηνά και θα πουλήσουν ακριβά για να προσφέρουν πατερίτσα στην όποια επόμενη κυβέρνηση. Ένα είναι το ΠΑΣΟΚ. Ενιαίο, πράσινο, δυνατό. Με ιστορία και παράδοση. Ριζωμένο στις καρδιές των Ελληνίδων και των Ελλήνων διότι όταν ήρθε η ώρα δέσαμε τη μοίρα μας με τη μοίρα της πατρίδας μας και ανταποκριθήκαμε στα κελεύσματα των καιρών. Σήμερα, καλούμαστε εμείς, μια νέα γενιά πολιτικών, να φέρουμε τη μεγάλη Αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Με όπλο τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και τον νέο αρχηγό μας, αυτόν τον αγώνα θα δώσουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε κάθε χωριό. Σε κάθε γειτονιά. Κάθε μέρα. Και θα πετύχουμε», κατέληξε ο Παύλος Γερουλάνος.  

Διαβάστε επίσης:

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Δούκας: «Η κυβέρνηση απέτυχε στην ενεργειακή κρίση, ρίχνει χρήματα σε βαρέλι χωρίς πάτο»

Γεωργιάδης: «Μεγάλο το πρόβλημα με τα καύσιμα, πιθανό να υπάρξουν μέτρα το καλοκαίρι» (Video)

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του «Π» για τις αλλαγές του καταστατικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:59