search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Τα φαβορί για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ψήφισαν 4.491 σύνεδροι

23.05.2022 00:30
PASOK-KINAL_new

Λίγο πριν τις 23.00 η ώρα την Κυριακή ξεκίνησε η καταμέτρηση της ψηφοφορίας για την κάλπη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Περίπου 4.500 (4491 για την ακρίβεια) σύνεδροι ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος. Από τους 464 υποψηφίους θα εκλεγούν τα 2/3 των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, καθώς στο όργανο του κόμματος δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, καθώς και οι πρώην πρόεδροι και συνδικαλιστές.  

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9.00 το πρωί της Κυριακής και έκλεισαν λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ. Σκληρή μάχη θα γίνει για την πρώτη 20άδα, ωστόσο, το γεγονός ότι οι υποψήφιοι είναι τελικώς 464 και ότι η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 301 μέλη (άλλαξε η πρόβλεψη στο καταστατικό χθες το βράδυ) κατεβάζει την ένταση της αναμέτρησης

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίοι είναι και τα φαβορί της εκλογικής διαδικασίας:

  • Ανδρέας Σπυρόπουλος (αναμένεται η εκλογή του στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει σε δύο εβδομάδες)
  • Στέφανος Ξεκαλάκης (υπήρξε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη)
  • Δημήτρης Μάντζος (εκπρόσωπος Τύπου)
  • Ελένη Αναστασίου (διευθύντρια του Γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη)
  • Παναγιώτης Βλάχος (συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη)  
  • Γιώργος Καραμανώλης, Υπεύθυνος digital society 

Όσοι γνωρίζουν καλά τους πολιτικούς συσχετισμούς του κόμματος εκτιμούν ότι πρώτος σε ψήφους θα εκλεγεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος -που με ακόμα μία αλλαγή του καταστατικού που έγινε το Σάββατο το βράδυ για την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και Γραμματέα- δεν αποκλείεται να κατέβει στη μάχη του σταυρού.

Από τα πρόσωπα που δεν ανήκουν κοντά στην ηγεσία ψηλά αναμένεται να είναι ο απερχόμενος Γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Παρατείνεται ο στρατιωτικός νόμος στη χώρα για άλλους 3 μήνες

«DIAS»: Ένα μη επεμβατικό εργαλείο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

«Ευλογιά των Πιθήκων»: Επιβεβαιωθηκε ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος στην Αυστρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:41