search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:36
MENU CLOSE

Όρμπαν: Επιμένει στο βέτο για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Απίθανο να επιτευχθεί συμφωνία, λέει σε επιστολή του στον Σαρλ Μισέλ

24.05.2022 18:15
-bo5ibi7

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος εμποδίζει την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο, θεώρησε «πολύ απίθανη» την επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σε αυτή την επιστολή με ημερομηνία 23/05, ο Ούγγρος ηγέτης προσθέτει ότι θα ήταν «αντιπαραγωγικό» να συζητηθεί «ελλείψει συναίνεσης» αυτό το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των 27 που έχει προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία ανθίσταται σθεναρά στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο με το επιχείρημα ότι δεν διαθέτει διέξοδο από θαλάσσης ώστε να μπορέσει να μεταφέρει πετρέλαιο από άλλες πηγές.

Με το βέτο της η Ουγγαρία ουσιαστικά μπλοκάρει το 6ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία, αφού το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς το πακέτο των υπόλοιπων κυρώσεων , όπως παραδέχονται ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η νατοϊκή άσκηση Neptune Shield 2022 στην Ανατολική Μεσόγειο – Επίδειξη δύναμης στη Ρωσία στη σκιά του πολέμου

Ο «τυφώνας πείνας» και το άνοιγμα διαδρόμου για την εξαγωγή ουκρανικού σιταριού

Κοινή άσκηση Ρωσίας-Κίνας με βομβαρδιστικά με το βλέμμα στους ηγέτες της Quad

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:29