search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:51
MENU CLOSE

Τέξας: Η ιστορία της 10χρονης που πυροβολήθηκε από τον δράστη την ώρα που τηλεφωνούσε στην αστυνομία

25.05.2022 16:58
texas- 10xroni76-new

Αποκαλύπτονται σιγά σιγά καθώς περνούν οι ώρες οι δραματικές ιστορίες των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από τους πυροβολισμούς του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, βυθίζοντας τις ΗΠΑ σε πένθος.

Η μαθήτρια Άμερι Τζο Γκάρτσα είναι ένα από τα 19 παιδιά που σκότωσε εν ψυχρώ ο 18χρονος όταν το κοριτσάκι επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το κινητό της καλώντας το «911» (τηλέφωνο της αστυνομίας στις ΗΠΑ) όταν είδε τον ένοπλο να μπαίνει στην σχολική αίθουσα και να λέει: «Θα πεθάνετε…».

Η πρώτη αντίδραση της Άμερι ήταν να τηλεφωνήσει στην αστυνομία, ενώ δίπλα της, στο θρανίο, καθόταν η καλύτερή της φίλη, η οποία βρέθηκε γεμάτη αίματα», είπε η Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα για την ηρωίδα εγγονή της. Ο θάνατος της δεκάχρονης μαθήτριας ήταν ακαριαίος. «Η εγγονή μου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επειδή προσπαθούσε να καλέσει το 911. Πέθανε σαν ηρωίδα προσπαθώντας να ζητήσει βοήθεια για την ίδια και τους συμμαθητές της», δήλωσε η γιαγιά της.

Η τελευταία φωτογραφία της 10χρονης στο Facebook


Η γιαγιά του κοριτσιού δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει γιατί αντέδρασε έτσι ο μακελάρης του Τέξας βλέποντας το κορίτσι να χρησιμοποιεί το κινητό του: «Γιατί ο δράστης του μακελειού, αντί να αρπάξει το κινητό της ή να το σπάσει, άνοιξε πυρ και την σκότωσε εν ψυχρώ;», διερωτάται απαρηγόρητη.

Την ίδια ώρα ο  πατριός της, Έιντζελ Γκάρζα, έγραψε στο Facebook μερικές ώρες αργότερα: «Δεν ζητάω πολλά ή σχεδόν δεν κάνω καθόλου αναρτήσεις εδώ, αλλά σας παρακαλώ. Έχουν περάσει 7 ώρες και ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα για την αγάπη μου. Σε παρακαλώ Facebook βοήθησέ με να βρω την κόρη μου».

Ο Γκάρζα, ο οποίος έχει μεγαλώσει την Αμερί Τζο με τη μητέρα της από τότε που ήταν μωρό, επέστρεψε στο Facebook λίγο μετά τις 11 μ.μ. (τοπική ώρα) με την είδηση πως η 10χρονη ήταν ένα από τα θύματα του μακελειού στο Τέξας.

Διαβάστε επίσης:

Partygate: Το σκάνδαλο-εφιάλτης για τον Μπόρις Τζόνσον

Έλεγχος όπλων στις ΗΠΑ: Σκέψεις, προσευχές και μικρή πολιτική βούληση

Μάθιου ΜακΚόναχι για το μακελειό στη γενέτειρά του: Μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:50