search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:04
MENU CLOSE

Κέβιν Σπέισι: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για σεξουαλικά εγκλήματα

26.05.2022 17:58
kevin spacey

Την ποινική δίωξη για τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τριών ανδρών σε βάρος του Αμερικανού ηθοποιού Κέβιν Σπέισι , ανακοίνωσε σήμερα η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS).

«Η CPS ενέκρινε ποινικές διώξεις κατά του Κέβιν Σπέισι, 62 ετών, για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον τριών ανδρών», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Ρόζμαρι Έινσλι, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος του CPS.

«Κατηγορείται επίσης ότι πίεσε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή του», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτές οι κατηγορίες «ακολουθούν την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στην έρευνά της».

Τα φερόμενα γεγονότα έγιναν κατά την περίοδο από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Απρίλιο του 2013.

Δύο κατηγορίες σχετίζονται με πράξεις σεξουαλικής επίθεσης τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο στον ίδιο ενάγοντα. Μια άλλη σεξουαλική επίθεση αφορά έναν δεύτερο καταγγέλλοντα τον Αύγουστο του 2008, ο οποίος επίσης συμμετείχε σε διεισδυτική σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Τέλος, ο Κέβιν Σπέισι κατηγορείται για μια τέταρτη σεξουαλική επίθεση σε τρίτο κατήγορο τον Απρίλιο του 2013 στο Γκλόστερσαϊρ (νοτιοδυτική Αγγλία).

Η Αστυνομία του Λονδίνου είχε ξεκινήσει έρευνα αφού έλαβε καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του ηθοποιού, ορισμένες από τις οποίες φέρεται να διαπράχθηκαν στην περιοχή Λάμπεθ του Λονδίνου, όπου βρίσκεται το θέατρο Old Vic, του οποίου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής μεταξύ 2004 και 2015.

Τον Νοέμβριο του 2017, το θέατρο Old Vic του Λονδίνου είπε ότι είχε λάβει 20 ξεχωριστές καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον Σπέισι από 20 άνδρες που ήρθαν σε επαφή μαζί του στο θέατρο ή αλλού μεταξύ 1995 και 2013.

Ο Σπέισι, κάποτε ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ, αποβλήθηκε από την τηλεοπτική σειρά «House of Cards» και απομακρύνθηκε από την ταινία «Όλα τα χρήματα στον κόσμο» αφού ήρθαν στο φως οι κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα.

Ο 62χρονος, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στην ταινία «American Beauty» και β’ ανδρικού ρόλου στο «The Usual Suspects», έχει αρνηθεί στο παρελθόν όλες τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Ρομπέρτο ​​Καβάζος, ένας ηθοποιός που εργάστηκε στο Old Vic, όπου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής μεταξύ 2004 και 2015, είπε ότι το 2017 είχε συναντήσεις με τον σταρ του Χόλιγουντ εκείνη την εποχή «που έφτανε σε αυτό που θα μπορούσε κανείς να ονομάσει παρενόχληση».

Διαβάστε επίσης:

Επανεκκίνηση των McDonald’s στη Ρωσία με άλλη επωνυμία

Αγία Σοφία: Νέοι βανδαλισμοί στο μνημείο – Χαράζουν ονόματα και καρδιές στη στήλη στήριξης του κτίσματος (Video)

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Περού – Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:59