search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:07
MENU CLOSE

Πειραιάς: «Έβλεπα τα χεράκια του και μετά βούλιαξε» – Συγκλονίζει ο καπετάνιος που είδε το κοριτσάκι στη θάλασσα (Video)  

26.05.2022 11:41
ploi new

«Εβλεπα τα χεράκια του παιδιού μέσα στο νερό. Τα χεράκια του! Και μετά το είδα να βουλιάζει».

Συγκλονίζει ο καπετάνιος του επιβατικού – οχημαγωγού «Αγιος Νεκτάριος» όταν περιγράφει πως αντέδρασε και τι έκανε όταν είδε ένα 5χρονο κοριτσάκι να πέφτει στη θάλασσα και να επιπλέει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά

Ο πλοίαρχος Απόστολος Λαζαρίδης ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη χθες στις 4 και 10 το απόγευμα .

«Ημουν στη γέφυρα του πλοίου, έτοιμος να αναχωρήσω για το τακτικό δρομολόγιο μας προς tην Αίγινα όταν είδα το παιδάκι» ανέφερε στην ΕΡΤ.

«Ημουν έτοιμος να βουτήξω στη θάλασσα για να σώσω το παιδί, είχα πάρει και το σωσίβιο, όταν στο μεταξύ είχαν φτάσει οι λιμενικοί που είχα ειδοποιήσει.

Ενημέρωσα το λιμεναρχείο Αργοσαρωνικού και Πειραιά για να μην κάνει καμία κίνηση να έρθει κάποιο βαπόρι. 

Βούτηξαν, την εβγαλαν  χωρίς τις αισθήσεις της και μετά από την παροχή καρδιοαναπνευστικςή αναζωογόνησης (CARPA) επί 7 λεπτά κατάφεραν να την επαναφέρουν» αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης .

Το παιδί διέφυγε της προσοχής της μητέρας του για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, γλίστρησε στον προβλήτα και έπεσε στο νερό. Για καλή του τύχη, ο πλοίαρχος «Άγιος Νεκτάριος το είδε 

«Ήταν μόνη της στην προβλήτα»

«Η 5χρονη ήταν μόνη της στον προβλήτα και νομίζω ότι γλίστρησε την ώρα που πλησίασε στο νερό. Ήταν μόνο του εκείνη τη στιγμή, δεν είδα κάποιον άλλον. Μετά, ήρθε από μακριά η μητέρα του. Την είδα που φώναζε και ούρλιαζε», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης

«Εγώ δεν πίστευα ότι ζούσε και ότι θα τα καταφέρει. Ξέρω μόνο πως την ώρα που βούτηξε ήταν μόνο του και δεν μπορούσε να κολυμπήσει», προσθέτει ο ίδιος.

Το παιδί δίνει μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων.  

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη μητέρα του 5χρονου κοριτσιού συνελήφθη και κρατείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης

Στηβ Μιλάτος: Συνελήφθη μετά από καταγγελία για βιασμό ο πρώην παίκτης του Big Brother (Video)

Πάτρα: Μοίρασαν σάπια φρούτα σε παιδιά Δημοτικού (Photo)

Μετρό: Σε εξέλιξη τα έργα για την γραμμή 4 – Πότε θα λειτουργήσει  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 21:05