search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:22
MENU CLOSE

Τα πρόσωπα-έκπληξη που ετοιμάζει ο Πούτιν για τη διαδοχή του – Ο γιος του έμπιστου φίλου και η… κόρη του

27.05.2022 16:22
putin_new

Είναι νέα, ωραία, προέρχεται από καλό σπίτι και ξέρει από πιρουέτες, άρα εύκολα μπορεί να ενδυθεί έναν καινούριο ρόλο. Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος φέρεται να προετοιμάζει την κόρη του, Κατερίνα, να πέσει ως αλεξιπτωτίστρια στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και μάλιστα σε μία περίοδο που ακούγονται πολλά σενάρια για την υγεία του Πούτιν και το μέλλον του στο Κρεμλίνο.

Η 35χρονη Κατερίνα Τιχόνοβα θα μπορούσε να εμφανιστεί στο προσκήνιο ως αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, της παράταξης Ενωμένη Ρωσία, για να μπει πανηγυρικά στην Βουλή, λένε πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική Daily Mail.

Αναφερόμενη σε σχετικό δημοσίευμα στο Telegram, η βρετανική Mail γράφει ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ως εκ τούτου θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για την διαδοχή του. Και θεωρεί την Κατερίνα Τιχόνοβα ικανή να μπει στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την Ενωμένη Ρωσία.

Το σενάριο αυτό ομολογουμένως είναι ευφάνταστο, αφού η Κατερίνα Τιχόνοβα μέχρι τώρα είναι γνωστή ως χορεύτρια και δεν είχε καμία εμπλοκή στην πολιτική. Μάλιστα έχει να μεγαλώσει και το παιδάκι της, καρπό του έρωτά της με τον χορευτή και πρώην διευθυντή του μπαλέτου του Μονάχου, Ίγκορ Ζελένσκι.

Ωστόσο τόσο το Telegram, όσο και ο βρετανικός Τύπος συντηρούν το θέμα με τα προβλήματα υγείας του Πούτιν, ο οποίος φέρεται  να πάσχει από καρκίνο, Πάρκινσον και σχιζοφρένεια.

Το Telegram υποστηρίζει μάλιστα ότι στην πρόσφατη εμφάνιση του Πούτιν σε νοσοκομείο, όπου επισκέφθηκε τραυματίες του πολέμου, δεν ήταν ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, άλλα ένας σωσίας του.

Η Κατερίνα Τιχόνοβα είναι η δεύτερη κόρη που απέκτησε ο Πούτιν από τον γάμο του με την Λουντμίλα, από την οποία έχει πάρει διαζύγιο.

«Ο εσωτερικός κύκλος του Πούτιν έχει αρχίσει να συζητά την ανάγκη μίας φιγούρας κοινής αποδοχής που θα ηγηθεί του κόμματος Ενωμένη Ρωσία και που θα μπορούσε να εγγυηθεί την συνέχιση του σημερινού καθεστώτος  και την συνέχεια της εξουσίας», σύμφωνα με το Telegram, το οποίο αποδίδει τις πληροφορίες αυτές σε εξόριστο Ρώσο αντιστράτηγο που εξακολουθεί να έχει άριστη ενημέρωση για τα παρασκήνια του Κρεμλίνου.

«Η ιδέα της υποψηφιότητας της κόρης του Ρώσου προέδρου,  Βλαντίμιρ Πούτιν, Κατερίνας Τιχόνοβα για το αξίωμα του επικεφαλής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, συζητιέται και πάλι πολύ έντονα», υποστήριξε το Telegram προσθέτοντας ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι στον στενό κύκλο του Πούτιν «υποστηρίζουν αυτή την ιδέα».

Η κόρη του προέδρου και ο γιος του έμπιστου φίλου

Το θέμα έπεσε στο τραπέζι για πρώτη φορά στο τέλος του 2021, όταν όμως δεν υπήρξε ομοφωνία για την ηγεσία της Ενωμένης Ρωσίας και την Κατερίνα Τιχόνοβα. «Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει και ο πόλεμος, που συνεχίζεται ήδη τρεις μήνες, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και την ανάγκη στην ελίτ για την αποσαφήνιση της τύχης τους χωρίς τον Πούτιν», ισχυρίστηκε τοTelegram.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο Πούτιν δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, η ηγεσία θα περάσει  αρχικά στον 70χρονο «γκρί καρδινάλιο» Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέα του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος θα παραγκωνίσει τον 56χρονο τεχνοκράτη πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, που θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον πρόεδρο, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Ρόλο στην ηγεσία αναζητεί και ο 44χρονος Ντμίτρι Πατρούσεφ, ο γιος του Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος είναι σήμερα υπουργός Γεωργίας. Λέγεται ότι ο νεαρός Πατρούσεφ χαίρει της εκτίμησης του Πούτιν και έχει το πράσινο φως από τον ίδιο για να συνεχίσει την πορεία του και να ανελιχθεί ακόμα και στην ρωσική προεδρία.

Σε αυτή την περίπτωση ο Πατρούσεφ θα γίνει πρόεδρος και η Τιχόνοβα θα ελέγχει την Κρατική Δούμα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (τα δύο Σώματα του κοινοβουλίου).

Ο Πούτιν επιδιώκει να εξασφαλιστεί από τώρα ομαλή διαδοχή και έτσι σε συνεργασία με ελάχιστα άτομα που εμπιστεύεται απόλυτα προετοιμάζει το έδαφος, ισχυρίζεται η πηγή του Telegram.

Διαβάστε επίσης:

Ολομέτωπη επίθεση Λαβρόφ κατά της Δύσης: «Κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο στη Ρωσία, τον λαό και τον πολιτισμό της»

Τσαβούσογλου: Να σταματήσουν Φινλανδία και Σουηδία να παρέχουν στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις

Ουκρανία – Λουκόπουλος: «Ο Πούτιν έχει περίπου 9 μήνες για να κερδίσει τον πόλεμο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:19