search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:34
MENU CLOSE

Πέθανε ο Δάκης – Η ζωή και η επιτυχίες του σπουδαίου τραγουδιστή (Videos)

29.05.2022 12:08
Dakis_new

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο τραγουδιστής Δάκης μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Twitter η Λουκίλλα Πλέσσα-Καρρέρ.

«Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας εκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’αγαπω πάντα… «Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του», έγραψε.

Η κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή το τελευταίο διάστημα είχε επιβαρυνθεί. Είχε μείνει μόλις 42 κιλά.

«Οι γιατροί μου έδιναν έξι μήνες ζωή όταν είχα καρκίνο στο παχύ έντερο. Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο τα έβαλα με τον εαυτό μου γιατί η πρόληψη είναι το παν, είχα συμπτώματα και φοβόμουν να πάω για μια κολονοσκόπηση», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2020.

«Δεν ερωτεύτηκα ποτέ, επίσης ποτέ δεν υπήρξα πιστός. Ποτέ δεν σκέφτηκα τον εαυτό μου παντρεμένο με παιδιά. Τώρα είμαι μόνος και είναι πάρα πολύ ωραία. Δεν μπορώ πια να μοιραστώ το κρεβάτι μου, θέλω να κοιμάμαι μόνος μου», είχε αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ποιος ήταν ο σπουδαίος τραγουδιστής – Η ζωή και οι μεγάλες του επιτυχίες

Ο Βρασίδας «Δάκης» Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Σε ηλικία 20 ετών ήρθε στην Ελλάδα. Το 1964 άρχισε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens».

Ο Δάκης μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά) γεγονός που του επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο. Σύντομα οι δίσκοι του στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Το Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston είναι μερικές μόνο από τις επιτυχίες εκείνης της περιόδου.

«Γεια σου σ’ ευχαριστώ»

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη.

Ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά». Η ανταπόκριση τους στο κοινό τον τοποθετεί γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές της εποχής.

Ο Μίμης Πλέσσας ήταν μόνο η αρχή. Ο Δάκης συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες όπως οι: Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Τραγούδησε στίχους διάφορων στιχουργών όπως οι: Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Από τις πίστες στον κινηματογράφο

Ο Δάκης είχε πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως το «Rex», το «Diogenis Palace», η «Νεράιδα» κ.ά.

Συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους σπουδαίους τραγουδιστές. Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.

Είχε συμμετάσχει και σε πολλές θεατρικές και τηλεοπτικές παραστάσεις αλλά και σε τηλεοπτικές ταινίες όπως «Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα» κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Το τελευταίο «αντίο» στο Παρίσι, η κληρονόμος και η περιουσία των 245.000.000 δολαρίων

Η σκοτεινή πλευρά της Χώρας του Ποτέ – Ποια είναι η πραγματική και τραγική ιστορία του Πίτερ Παν (photos/videos)

Μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου από την ΚΕ του ΚΚΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:33