search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 04:53
MENU CLOSE

Η σκοτεινή πλευρά της Χώρας του Ποτέ – Ποια είναι η πραγματική και τραγική ιστορία του Πίτερ Παν (photos/videos)

26.05.2022 17:11
peterpan_new
credit: Facebook/@PeterPan

Ο κόσμος της Ντίσνεϊ έχει και μια σκοτεινή πλευρά. Κι αυτό δεν είναι μυστικό. Ο Μπόμπι Ντρίσκολ ήταν ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Μπόμπι ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την φωνή του στον καρτουνίστικο χαρακτήρα του Πίτερ Παν, το 1953. Τότε ήταν 10 χρόνων. Το  νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα, μέσα στην απογοήτευση της απόρριψης.

Ο Μπόμπι Ντρίσκολ ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά – ηθοποιοί που υπέγραψαν συμβόλαιο με την Ντίσνεϊ. Εκτός από τον Πίτερ Παν πήρε ρόλους και σε άλλες ταινίες της εταιρίας, όπως οι: Song of the South (1946), So Dear to My Heart (1949), και Treasure Island (1950). Βραβεύτηκε μάλιστα με Όσκαρ από την αμερικανική Ακαδημία. Αυτά τα χρόνια ο Ντρίσκολ ήταν το γλυκό παιδί της Ντίσνεϊ.

Από την Χώρα του Ποτέ στο πεζοδρόμιο

Όμως ο Ντρίσκολ μεγάλωσε γιατί ζούσε στον πραγματικό κόσμο, κι όχι στην Χώρα του Ποτέ… Και τότε η Ντίσνεϊ τον πέταξε στο πεζοδρόμιο σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Όπως έγραψε ο βιογράφος Μαρκ Έλιοτ στο βιβλίο Walt Disney: Hollywood’s Dark Prince (1993), ο παραγκωνισμός του Ντρίσκολ ήταν αποτέλεσμα του μίσους που έτρεφε για  τα παιδιά – ηθοποιούς ο Χάουαρντ Χιούτζ. «Όταν ο Χάουρντ Χιουτζ αγόρασε την RKO, στην πραγματικότητα έγινε το αφεντικό των στούντιο της Ντίσνεϊ. Είχε τον έλεγχο του χρήματος και μισούσε τον Μπόμπι Ντρίσκολ. Μισούσε τα παιδιά του Χόλυγουντ. Έλεγε ότι είναι διαρκώς σε πρόωρη εφηβεία, ότι δεν είναι αληθινά, ότι είναι απίστευτα ενοχλητικά. Δεν ήθελε πια τον Μπόμπι Ντρίσκολ στη Ντίσνεϊ», δήλωσε στο Entertainment Weekly, ο Μαρκ Έλιοτ.

Όποιος κι αν ήταν ο λόγος, ο Ντρίσκολ βρέθηκε εκτός Ντίσνεϊ όταν ήταν 16 χρόνων. Λέγεται πως του απαγόρευσαν ακόμα και την είσοδο στα στούντιο της εταιρίας. Την ίδια χρονιά ο Ντίσκολ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει υποκριτική. Δεν τα πήγε καλά. Πήρε μόνο κάποιους ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές και τίποτα περισσότερο.

Ο Ντρίσκολ ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία που έζησε σαν παιδί-ηθοποιός.

Ο εφιάλτης, όπως τον αφηγείται ο Ντρίσκολ

Το 1961 έγραψε ένα άρθρο με τον τίτλο «Η εφιαλτική ζωή ενός πρώην παιδιού-σταρ». «Ήμουν μόνος όλη την ώρα. Η παιδική ηλικία ενός παιδιού-ηθοποιού δεν είναι φυσιολογική. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε “τι χαριτωμένο παιδί”, αλλά αυτό προκαλεί μία έπαρση. Άλλα παιδιά έχουν να αποδείξουν μόνο μια φορά ποια είναι, εγώ έπρεπε να το αποδείξω δύο φορές», έγραψε ο Ντρίσκολ, ο οποίος παντρεύτηκε, χώρισε και έφτασε να ζει σαν άστεγος.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 31 χρόνων ο Ντρίσκολ βρέθηκε νεκρός σε ένα παγκάκι σε πάρκο της Νέας Υόρκης, ανάμεσα σε αμέτρητα μπουκάλια μπύρας. Είχε πεθάνει από αρτηριοσκλήρυνση εξαιτίας της χρήσης ηρωίνης. Η μητέρα του έμαθε πως είχε πεθάνει μετά από ενάμιση χρόνο…

Πως ξανάρχεται στο προσκήνιο η τραγική ιστορία του Ντρίσκολ

Η τραγική ιστορία του Ντρίσκολ ξανάρθε στο προσκήνιο με αφορμή τα σχόλια που υπάρχουν για τον Πίτερ Παν σε μια νέα ταινία,  ένα υβριδικό φιλμ με ηθοποιούς και animation. Στο φιλμ αυτό χρησιμοποιούνται σκηνές από τις ταινίες της Ντίσνεϊ και παρουσιάζεται ένας γέρος, υπέρβαρος Πίτερ Παν, με το όνομα «γλυκός Πιτ», ο οποίος αφού τον πετούν στον δρόμο από το στούντιο με το οποίο συνεργάζεται στήνει μια επιχείρηση  λαθρεμπορίου ποτών. Οι παραπομπές στον Ντρίσκολ είναι σαφείς.

 «Ξέρετε, εγώ πήρα τον χρόνο της διασημότητας όταν ήμουν παιδί. Συμμετείχα στην σπουδαιότερη ταινία του κόσμου όταν ήμουν παιδί, ένα παιδί που δεν μεγάλωνε: ο Πίτερ Παν», λέει ο «γλυκός Πιτ» στο  νέο φιλμ, «Ποτέ δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένος σε όλη τη ζωή μου. Μετά μεγάλωσα. Και με πέταξαν σαν να ήμουν ένα τίποτα… Ήμουν φοβισμένος, σε απόγνωση και μόνος. Γι αυτό αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου επιχείρηση λαθρεμπορίου ποτών. Την ονόμασα Flying Bedroom Boy. Και μαντέψτε… Δουλεύει. Βγάζω πολλά λεφτά… Τώρα πρέπει να αποφασίσω ποιος είναι ο σταρ και ποιος πετάγεται στα σκουπίδια».

Οι σεναριογράφοι, Νταν Γκρέγκορ και Ντάουγκ Μαντ υποστηρίζουν ότι όταν έγραφαν αυτά τα λόγια δεν ήξεραν τίποτα για τον Ντρίσκολ. Όμως στην ταινία τους ο έφηβος Πίτερ Παν εμφανίζεται με μουστάκι και σημάδια στο  δέρμα, όπως ήταν κι ο Ντρίσκολ όταν μεγάλωσε.

Ο ιστότοπος Decider ρώτησε την Ντίσνεϊ αν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά δεν πήρε απάντηση.

Όσοι είδαν την ταινία λένε πως την χαρακτηρίζει φτηνό χιούμορ. Κάποιος είπε πως είναι «αηδιαστική». Ένας χρήστης του Twitter έγραψε πως τελικά έκανε καλό στον Ντρίσκολ, αφού δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε την πραγματική ιστορία του.

Αν τα παιδιά-ηθοποιοί μας έχουν διδάξει κάτι, είναι ότι ο μαγικός κόσμος της παιδικής ηλικίας ποτέ δεν διαρκεί για πάντα, ακόμα και στην Χώρα του Ποτέ.

Ίσως κάποτε, η πραγματική ιστορία του Ντρίσκολ να γίνει το θέμα μιας ταινίας στην μεγάλη οθόνη, γράφει το Decider.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Μακρόν: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Αγία Σοφία: Νέοι βανδαλισμοί στο μνημείο – Χαράζουν ονόματα και καρδιές στη στήλη στήριξης του κτίσματος (Video)

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Περού – Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50