search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:23
MENU CLOSE

Ρόδος: «Με ιστορικό καρδιάς δεν τον κράτησαν για νοσηλεία», καταγγέλλει ο πατέρας του 16χρονου – ΕΔΕ διέταξε το υπ. Υγείας

30.05.2022 16:36
asthenoforo_ekav_mera_new

Το υπουργείο Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη, μετά την καταγγελία του πατέρα του ότι οι γιατροί στα επείγοντα του Νοσοκομείο Ρόδου δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή.

«Με υψηλό πυρετό και με ιστορικό καρδιάς δεν κράτησαν το παιδί για νοσηλεία. Μας έστειλαν σπίτι με αντιπυρετικά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πατέρας του 16χρονου, ζητώντας να μάθει γιατί πέθανε το παιδί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr, ο 16χρονος Λευτέρης εισήχθη αρχικά στο Νοσοκομείο της Ρόδου με υψηλό πυρετό. Οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της υγείας του και να μετριάσουν τον πυρετό. Τη Δευτέρα ο Λευτέρης πήρε εξιτήριο και βγήκε από το νοσοκομείο αλλά το ίδιο βράδυ εισήχθη εκτάκτως ξανά, επειδή η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, με κύριο χαρακτηριστικό τον υψηλό πυρετό.

Δόθηκε εντολή από τους γιατρούς και σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ διακομίστηκε με ελικόπτερο Super Puma στο νοσοκομείο των Παίδων. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, ο πυρετός δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να δημιουργήσει επιπλοκές που οδήγησαν στον θάνατό του.

Να σημειωθεί ότι ο 16χρονος είχε υποβληθεί σε μικρή ηλικία σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

«Μας έδιωξαν χωρίς να του κάνουν αιματολογικές»

«Με τέτοιο ιατρικό ιστορικό και χωρίς να του κάνουν αιματολογικές εξετάσεις μας έδιωξαν», είπε ο πατέρας του 16χρονου, τονίζοντας ότι δύο ημέρες μετά, με τον πυρετό να επιμένει, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το παιδί ξανά στο Νοσοκομείο.

«Το έφτασα 16 χρονών για να το χάσω. Γιατί;», αναρωτήθηκε ο πατέρας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο:

«Ο Αγρέλλης Ελευθέριος διακομίστηκε την 21/5/2022 στο ΤΕΠ και εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά παρουσίασε βελτίωση της κλινικής του εικόνας.

Την 23/5/2022 αιφνιδίως η κλινική του εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, λόγω μεγάλης συλλογής υγρών στους πνεύμονες και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ».

Διαβάστε επίσης:

Αύριο η κηδεία του Κωνσταντίνου Κόρκα του θρύλου των Ειδικών Δυνάμεων που πέθανε στα 101 του χρόνια

Κορωνοϊός: 2.400 νέα κρούσματα – 21 νεκροί, 130 διασωληνωμένοι

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για αλλοιωμένα τρόφιμα που μοιράστηκαν σε μαθητές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 14:23