search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:59
MENU CLOSE

Κέβιν Σπέισι: Θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα

31.05.2022 19:08
kevin-spacey

Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι θα ταξιδέψει οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, όπως δήλωσε σε αμερικανικά μέσα.

Ειδικότερα σε μια αποκλειστική δήλωσή του στο Good Morning America του ABC, ο Σπέισι είπε ότι είναι βέβαιος ότι θα μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του σε σχέση με πέντε κατηγορίες που σχετίζονται με υποτιθέμενες επιθέσεις εναντίον τριών ανδρών στην Αγγλία μεταξύ 2005 και 2013.

Εάν ο Σπέισι, ο οποίος εδρεύει στις ΗΠΑ, δεν είχε αποφασίσει να ταξιδέψει οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έπρεπε να κινηθούν επίσημες διαδικασίες έκδοσης για να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο.

Στη δήλωσή του ο ηθοποιός είπε: «Εκτιμώ πολύ τη δήλωση της Εισαγγελικής Υπηρεσίας που υπενθύμισε προσεκτικά στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό ότι δικαιούμαι μια δίκαιη δίκη και ότι είμαι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Αν και είμαι απογοητευμένος με την απόφασή τους να προχωρήσουν, θα εμφανιστώ οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες είμαι βέβαιος ότι θα αποδείξουν την αθωότητά μου».

Τα φερόμενα γεγονότα έγιναν κατά την περίοδο από τον Μάρτιο του 2005 έως τον Απρίλιο του 2013.

Δύο κατηγορίες σχετίζονται με πράξεις σεξουαλικής επίθεσης τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο στον ίδιο ενάγοντα. Μια άλλη σεξουαλική επίθεση αφορά έναν δεύτερο καταγγέλλοντα τον Αύγουστο του 2008, ο οποίος επίσης συμμετείχε σε διεισδυτική σεξουαλική πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Τέλος, ο Κέβιν Σπέισι κατηγορείται για μια τέταρτη σεξουαλική επίθεση σε τρίτο κατήγορο τον Απρίλιο του 2013 στο Γκλόστερσαϊρ (νοτιοδυτική Αγγλία).

Η Αστυνομία του Λονδίνου είχε ξεκινήσει έρευνα αφού έλαβε καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις του ηθοποιού, ορισμένες από τις οποίες φέρεται να διαπράχθηκαν στην περιοχή Λάμπεθ του Λονδίνου, όπου βρίσκεται το θέατρο Old Vic, του οποίου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής μεταξύ 2004 και 2015.

Τον Νοέμβριο του 2017, το θέατρο Old Vic του Λονδίνου είπε ότι είχε λάβει 20 ξεχωριστές καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον Σπέισι από 20 άνδρες που ήρθαν σε επαφή μαζί του στο θέατρο ή αλλού μεταξύ 1995 και 2013.

Ο Σπέισι, κάποτε ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ, αποβλήθηκε από την τηλεοπτική σειρά «House of Cards» και απομακρύνθηκε από την ταινία «Όλα τα χρήματα στον κόσμο» αφού ήρθαν στο φως οι κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα.

Ο 62χρονος, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στην ταινία «American Beauty» και β’ ανδρικού ρόλου στο «The Usual Suspects», έχει αρνηθεί στο παρελθόν όλες τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Ρομπέρτο ​​Καβάζος, ένας ηθοποιός που εργάστηκε στο Old Vic, όπου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής μεταξύ 2004 και 2015, είπε ότι το 2017 είχε συναντήσεις με τον σταρ του Χόλιγουντ εκείνη την εποχή «που έφτανε σε αυτό που θα μπορούσε κανείς να ονομάσει παρενόχληση».

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Το ρομαντικό δείπνο με τη σύντροφό του στο Σεν Τροπέ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η Ρωσία να τερματίσει τις επιθέσεις στις υποδομές μεταφορών, να άρει τον αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών

ΠΟΥ για ευλογιά των πιθήκων: Τα εμβόλια δεν θα είναι αμέσως ή ευρέως προσβάσιμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50