search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:55
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για τις διαρροές του υπουργείου Άμυνας

31.05.2022 00:06
ypourgeio amynas76-new

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τις διαρροές του υπουργείου Άμυνας περί υβριδικών απειλών εντός του καλοκαιριού στα ελληνοτουρκικά.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «επιπολαιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αποτελεί από μόνη της κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, ακόμη μεγαλύτερο από τους φανταστικούς κινδύνους που σκαρφίστηκε ανώτατη πηγή του Υπ. Άμυνας, διαρρέοντας πληροφορίες για “πιθανές υβριδικές απειλές εντός του καλοκαιριού” και ύπαρξη σχεδίου εσωτερικής αποσταθεροποίησης σκορπώντας τον τρόμο στους πολίτες.

Για να χρειαστεί τελικά όλα αυτά να τα διαψεύσει μισή ώρα αργότερα, μετά τον σάλο που προκάλεσε.

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια ακόμη γελοιότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι δυστυχώς δομικό και ξεκινά από το Μέγαρο Μαξίμου που επιλέγει ακόμη και τα θέματα εθνικής ασφάλειας να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχέδιο αλλαγής της ατζέντας από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Το τελευταίο όμως που χρειάζεται ο τόπος είναι μέσα στο πανικό του να εφευρίσκει κινδύνους και να δημιουργεί από μόνος του εντάσεις, που υπονομεύουν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι ώρα για «περίεργες διαρροές- Απαιτείται σοβαρότητα και εθνική στρατηγική

Αιχμηρή ανακοίνωση για το θέμα των διαρροών από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα ελληνοτουρκικά εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«Οι διαρροές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί υβριδικών επιθέσεων στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση της χώρας, άπτονται πολύ σοβαρών θεμάτων, που είναι αδιανόητο να διατυπώνονται ελαφρά τη καρδία και εν συνεχεία να ανασκευάζονται.

Την ώρα που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυξάνεται, απαιτείται σοβαρότητα και εθνική στρατηγική. Ούτε εύκολα συμπεράσματα όπως αυτά περί «νέας εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», που εξήγαγε ο Πρωθυπουργός μετά το γεύμα με τον κ. Ερντογάν στο Βόσπορο ούτε τέτοιες περίεργες διαρροές» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπαρτμεντ: «Αδικαιολόγητη η κατάσχεση των δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν»- Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο

Υπ. Άμυνας: Διάψευση της διαρροής με νέα… διαρροή για τις «υβριδικού τύπου απειλές»

Ενδοοικογενειακή βία: Σοκάρουν τα στοιχεία του υπ. Δικαιοσύνης – Πάνω από 2.200 περιστατικά σε 4 μήνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32