search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:11
MENU CLOSE

Νίκη Τζόνι Ντεπ στη δίκη με την Άμπερ Χερντ – Στα 15 εκατομμύρια η αποζημίωσή του

01.06.2022 22:49
depp-098-new

Τέλος στο θρίλερ της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του διάσημου ηθοποιού Τζόνι Ντεπ και της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ με νικητή τον ενάγοντα.

Οι ένορκοι δεν θεώρησαν επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που προσκόμισε η ηθοποιός στο δικαστήριο, ενώ χαρακτηρίζουν «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ».

https://twitter.com/EmJeyKyu/status/1532085176582696960

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του, για συκοφαντική δυσφήμιση σε άρθρο της στην Washington Post.

H Άμπερ Χερντ τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους.

Ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για τους ισχυρισμούς της, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια, εκείνη υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Αφού εξέτασε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, η 7μελής επιτροπή των ενόρκων κατέληξε πως η ηθοποιός κρίνεται ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πρώην συζύγου της και καλείται να καταβάλλει 15 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στον Τζόνι Ντεπ.

Παράλληλα, όμως, δικαίωσε εν μέρει τη Χερντ – η οποία είχε απαντήσει με δική της αγωγή με αφορμή τις δηλώσεις δικηγόρου του Ντεπ, που είχε χαρακτηρίσει «φάρσα» τις κατηγορίες της – επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από τρεις ημέρες συζητήσεων, η επιτροπή των ενόρκων κατέληξε στην ετυμηγορία. Από τη στιγμή που βρέθηκε έξω από το δικαστήριο Φέρφαξ, η δικηγόρος του ηθοποιού, Καμίλα Βασκέζ φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη για την εξέλιξη της δικαστικής διαμάχης, ενώ σταμάτησε επίσης, για να φωτογραφηθεί και να μιλήσει με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο Φέρφαξ.

Ο ηθοποιός δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, καθώς βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους στους ενόρκους που «του έδωσαν πίσω τη ζωή του» με ανάρτησή του στο Instagram.

Άμπερ Χερντ: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόφαση

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η Άμπερ Χερντ, μετά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του Τζόνι Ντεπ.
«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα, είναι πέρα από λόγια. Η καρδιά μου είναι ραγισμένη που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να σταθώ εναντίον της δύναμης και της επιρροής του πρώην συζύγου μου», ανέφερε αρχικά η Άμπερ Χερντ.

Και πρόσθεσε: «Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρόμηση. Γυρίζει το ρολόι πίσω σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε και μίλησε ανοιχτά, θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ κατάφεραν να κάνουν την επιτροπή να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της Ελευθερίας του Λόγου και να αγνοήσει τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά».

«Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που νόμιζα ότι είχα ως Αμερικανίδα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά», κατέληξε η Άμπερ Χερντ.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ο Τζέιμι Φοξ χαλάρωσε από τα γυρίσματα του «Tin Soldier παίζοντας μπάσκετ στο γήπεδο της ΧΑΝΘ (video)

Έλτον Τζον: Σε αναπηρικό αμαξίδιο ο 75χρονος τραγουδιστής λίγο πριν τη συναυλία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Κοντά στον Τζόνι Ντεπ η Κέιτ Μος λίγο πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου – Πήγε στη συναυλία του (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15