ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:32
MENU CLOSE

Εντυπωσιακό ζελέ μωσαϊκό

02.06.2022 06:00

Το μωσαϊκό ζελατίνης είναι ένα γλύκισμα που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο Μεξικό και τη Βραζιλία και συχνά ονομάζεται ψηφιδωτό ή βιτρώ λόγω της εμφάνισής του. Αποτελεί μια διασκεδαστική και δροσιστική επιλογή για μικρούς και μεγάλους και είναι ιδανικό για τα καλοκαιρινά καλέσματα και τα παιδικά πάρτυ.

Εκτέλεση

Αρχικά , ετοιμάζουμε τα χρωματιστά ζελέ, διαλύοντας ξεχωριστά το κάθε ένα με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Χρησιμοποιούμε λιγότερο νερό από τις οδηγίες της συσκευασίας για να πήξουν πολύ καλά και να είναι σταθερά στο κόψιμο. Βάζουμε τα μίγματα ξεχωριστά το κάθε ένα, σε μικρά ορθογώνια μπολ ή πυρέξ στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Όταν είναι έτοιμα τα ζελέ, τα κόβουμε προσεκτικά σε μεσαίους κύβους και τους τοποθετούμε ανακατεμένους μέσα στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε για το μωσαϊκό μας. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε με το άσπρο ζελέ γάλακτος. Διαλύουμε καλά τις σκόνες ζελατίνης μέσα σε ένα κατσαρολάκι με πολύ ζεστό νερό και ρίχνουμε, ανακατεύοντας καλά, το ζαχαρούχο γάλα. Ενσωματώνουμε καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά το μίγμα. Περιχύνουμε προσεκτικά με το λευκό ζελέ τα χρωματιστά κομμάτια, κουνάμε το σκεύος για να πάνε παντού, βυθίζουμε με μια σπάτουλα όσα κομμάτια επιπλέουν και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά για αρκετές ώρες. Μόλις σταθεροποιηθεί το γλυκό μας, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1 ½ φλιτζάνι ζεστού νερού με 1 φλιτζάνι γάλα και ½ νερό για να ετοιμάσετε το λευκό ζελέ και να το αρωματίσετε με ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Ρουστίκ τραγανό ελιόψωμο, χωρίς ζύμωμα

Γλυκό τηγανητό γάλα, μια παραλλαγή της Ζακυνθινής φυτούρας

Αυθεντική συνταγή για ανατολίτικο shish tawook

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:32
Exit mobile version