search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:11
MENU CLOSE

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος εν ενεργεία παίκτης του NBA

02.06.2022 19:29
lebron

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς –18 φορές παίκτης στο all-star game, 4 φορές πρωταθλητής του NBA, 2 φορές χρυσός Ολυμπιονίκης – πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο, αυτή τη φορά κάνοντας κάτι που κανένας άλλος παίκτης του NBA δεν έχει ξανακάνει.

Μετά από άλλη μια χρονιά τεράστιων κερδών – συνολικού ύψους 121,2 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι – το Forbes εκτιμά ότι ο Τζέιμς έγινε επίσημα δισεκατομμυριούχος, ενώ εξακολουθεί να είναι εν ενεργεία παίκτης.

Ο 37χρονος σούπερ σταρ έχει καθαρή περιουσία 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα το Forbes.

«Είναι το μεγαλύτερο ορόσημό μου», είπε ο Τζέιμς στο GQ σε μια προφητική συνέντευξη του 2014. «Προφανώς. Θέλω να μεγιστοποιήσω την επιχείρησή μου. Και αν τύχει να το πετύχω, αν τύχει να είμαι αθλητής δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα είμαι ενθουσιασμένος».

Ο Τζέιμς ΛεΜπρόν κατάφερε ακριβώς αυτό – μεγιστοποίησε την επιχείρησή του, με περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη προ φόρων. Έχει κερδίσει περισσότερα από 385 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Μαϊάμι Χιτ και τους Λος Άντζελες Λέικερς ως ο πιο ακριβοπληρωμένος ενεργός παίκτης του ΝΒΑ. Εκτός γηπέδου, έχει συγκεντρώσει έσοδα άνω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων από άλλα επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Γεννημένος από 16χρονη ανύπαντρη μητέρα στο Άκρον του Οχάιο, ο Τζέιμς έζησε πολλά μαζί με μέλη της οικογένειας, φίλους, γείτονες και τον προπονητή ποδοσφαίρου του –μετακομίζοντας δώδεκα φορές σε τρία χρόνια– πριν γίνει στο γυμνάσιο πια, η πιο πολλά υποσχόμενη μπασκετική προοπτική όλων των εποχών.

Υπέγραψε την πρώτη του συμφωνία με τη Nike το 2003, σε ηλικία 18 ετών, απορρίπτοντας τις προσφορές της Reebok και της Adidas υπέρ αυτού που θεωρούσε τον καλύτερο μακροπρόθεσμο συνεργάτη.

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία επιτυχίας, έκλεισε μια ισόβια συμφωνία με τη Nike στα τέλη του 2015 που του πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια ετησίως. Πέρυσι, χάρη στη Nike, καθώς και σε συμφωνίες με επωνυμίες όπως η AT&T, η PepsiCo και η Walmart, ήταν ο δεύτερος αθλητής με τα υψηλότερα κέρδη στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

ΕΠΟ: Δεν στήριξε την υποψηφιότητα Μπαλτάκου ο Παναθηναϊκός

Υπέρ-πρωταθλήτρια η Αργεντινή: Νίκησε 3-0 την Ιταλία

Basket League: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Προμηθέα με 102-72 – Μία νίκη από τους τελικούς οι «ερυθρόλευκοι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:11